Laureatenconcert Koningin Elisabethwedstrijd

Dag
Dinsdag 04.06.2019 - 20:00

Paleis voor Schone Kunsten

Straat
Baron Hortastraat 11
Postcode
1000
Woonplaats
Brussel
Vioolconcerto in D, opus 35
Vioolconcerto nr. 2 in e, opus 64
Vioolconcerto in D, opus 35
Price range
Tickets: www.bozar.be

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Opperste concentratie, pijnlijke uitschuivers en een spannende ontknoping: de Koningin Elisabethwedstrijd zorgt elk jaar opnieuw voor spanning bij uitvoerders en luisteraars. De editie voor viool in 2019 vormt zeker geen uitzondering. Wie valt ditmaal in de prijzen? Wie volgt in de voetsporen van Oistrakh, Kogan, Repin, Znaider, Katsjatrian, Baranov en Lim Ji-Young? Drie laureaten gaan na afloop van de wedstrijd op tournee door Vlaanderen met het Antwerp Symphony Orchestra onder leiding van Martyn Brabbins. Een uitgelezen kans om deze viooltalenten zonder wedstrijdstress en op het toppunt van hun kunnen aan het werk te zien.

Concert met de vierde (Shannon Lee), vijfde (Júlia Pusker) en zesde (Ioana Cristina Goicea) laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Martyn Brabbins

Martyn Brabbins

Functie
Gastdirigent

Martyn Brabbins is een van de toonaangevende en meest veelzijdige Britse dirigenten van zijn generatie en was tot 2015 eerste gastdirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Hij stond voor orkesten als het London Symphony Orchestra en La Scala Milaan en is een favoriet op de BBC Proms. Brabbins is muziekdirecteur English National Opera, gastdocent aan het Koninklijk Schots Conservatorium en artistiek adviseur van de Huddersfield Choral Society.

Lees verder

Ioana Cristina Goicea

Instrument
viool

Ioana Cristina Goicea groeide op in een familie van muzikanten. Ze studeerde in Leipzig bij Mariana Sirbu en in Rostock bij Petru Munteanu.

Lees verder

Júlia Pusker

Instrument
viool

Júlia Pusker studeerde aan de Franz Liszt Academie van Boedapest en aan de Londense Royal Academy of Music bij György Pauk. Als soliste wordt ze regelmatig gevraagd door het Budapest Festival Orchestra o.l.v. Iván Fischer en het Franz Liszt Chamber Orchestra o.l.v. János Rolla.

Lees verder

Shannon Lee

Instrument
viool

Shannon Lee kreeg haar opleiding aan het Curtis Institute, bij Ida Kavafian en Arnold Steinhardt, en studeerde daarna computerwetenschappen aan de Columbia University.

Lees verder