Lezing 'Passie en pijn: over kwetsbaarheid en kracht van musici'

Dag
Vrijdag 24.01.2020 - 18:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
€5
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Abonnementen

Over dit concert

In het kader van seizoensthema ‘Lichaam of Ziel’ organiseren we een lezingenreeks, waarin we het seizoensthema verder uitdiepen door experts aan het woord te laten over hun eigen vakgebied.

‘Voor beroepsmusici geldt dat muziek maken al vanaf jonge leeftijd hun passie is en even vanzelfsprekend is als ademhalen. Peilloos is dan ook het psychologische gat waarin ze vallen als ze geblesseerd zijn.’

Als orthopedisch chirurg én musicus kent Boni Rietveld als geen ander het spanningsveld tussen de fysieke belasting en belastbaarheid van het lichaam. Muziek is topsport voor beroepsmusici en het publiek verwacht perfectie op podium. Er wordt aangenomen dat 10.000 uur studeren nodig is om een hoog niveau als musicus te bereiken. Maar hoe bewaar je het evenwicht tussen passie en pijn bij het musiceren? Hoe weet je als musicus wanneer je je grenzen overschrijdt en blessures op de loer liggen? Hoe combineer je hoge eigen met zware belasting? Tijdens een boeiende lezing praat Rietveld over het belang van fysieke gezondheid bij dansers en musici.

Tijdens het concert dat daarop aansluit brengt het orkest Mahler 9 onder leiding van Eliahu Inbal.

Let op

  • Beperkt aantal plaatsen per lezing. Snel zijn is de boodschap.
  • Aangekochte tickets voor lezingen worden niet terugbetaald of omgeruild.

Kortingen

  • Vrienden hoeven geen tickets te reserveren en komen gratis op vertoon van hun Vriendenpas.

Bio's

Boni Rietveld

Instrument
spreker

Boni Rietveld is een Nederlandse orthopedisch chirurg die als kind moeilijk kon kiezen tussen zijn liefde voor geneeskunde of muziek. Daarom studeerde hij muziek en geneeskunde tegelijkertijd.

Lees verder