Liefde en lyriek met Kevin John Edusei

Dag
Donderdag 12.10.2023 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Lyrische Symphonie in Sieben Gesängen, opus 18
Elysium (Belgische première)
Daphnis et Chloé (suite nr. 2)
Price range
Vanaf €21

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Als geen ander wist Ravel poëzie te creëren met de klankkleuren van het orkest. Op vraag van de alomtegenwoordige Sergej Diaghilev schreef hij muziek voor de balletvoorstelling Daphnis et Chloé, die hij nadien herwerkte in twee orkestsuites. Zijn Suite nr. 2 schetst in drie taferelen het oude Griekse liefdesverhaal. Ravels tijdgenoot Zemlinsky werd sterk beïnvloed door Mahler. Zijn Lyrische Symphonie laat dat duidelijk zien: net als in de symfonieën van zijn grote voorbeeld stelt hij een orkest in grote bezetting op, vergezeld door twee vocale solisten. Tijdens dit concert beleef je bovendien de Belgische première van Elysium van de Canadese neo-impressionist Samy Moussa. Geniet van een avond vol grote symfonische topwerken in de akoestische rijkdom van de Koningin Elisabethzaal.

Met de steun van de Belgische Tax Shelter en Casa Kafka Pictures. 

Bio's

Kevin John Edusei

Functie
Gastdirigent

Kevin John Edusei is een van de meest spraakmakende dirigenten van zijn generatie. Edusei zet zich consequent in voor een veelzijdig en divers repertoire, van barok tot modern.

Lees verder

Mojca Erdmann

Instrument
sopraan

De Duitse sopraan Mojca Erdmann staat bekend om haar brede repertoire - variërend van barok tot hedendaagse muziek - waarmee ze optreedt in grote operahuizen, festivals en concertzalen wereldwijd.

Lees verder

Christopher Maltman

Instrument
bariton

Christopher Maltman won vroeg in zijn carrière de Lieder Prize van de Cardiff Singer of the World Competition. Sindsdien is hij veelvuldig te gast in concertzalen en opera-theaters.

Lees verder