Lucifer

Dag
Zaterdag 25.02.2017 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
€30 - €50

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Verstoken van licht, neergeploft in de afgrond, verknaagd door wraakzucht en verlangend naar vrijheid: de gevallen engel die Peter Benoit en Emmanuel Hiel in hun majesteitelijke oratorium Lucifer opvoeren, lijkt wel het hoofdpersonage van een hedendaagse Netflix-serie. De jonge dirigent Bart Van Reyn stuurt het Antwerp Symphony Orchestra aan in een meeslepende uitvoering van Benoits vergeten meesterwerk. Niemand minder dan Werner Van Mechelen kruipt in de huid van deze diabolische figuur en neemt u mee op een romantische hellerit tussen leven en dood, vuur en water, aarde en hemel.

Diep het concertthema verder uit met Davidsfonds Academie!

Bio's

Bart Van Reyn

Bart Van Reyn

Functie
Gastdirigent

Bart Van Reyn is stichter van het vocaal ensemble ‘Octopus’ en van het orkest ‘Le Concert d’Anvers’. Hij is ook medestichter van het internationale operacollectief ‘The Ministry of Operatic Affairs’. Intussen is hij een veel gevraagde dirigent in binnen- en buitenland. Hij dirigeerde onder andere de Brussels Philharmonic, de BBC Singers, het Nederlands Kamerkoor, het Collegium Vocale Gent, het MDR Rundfunkchor Leipzig en het Rundfunkchor Berlin. Verder assisteerde hij bij operaproducties in het Theater Basel, De Munt in Brussel, de Opéra National de Lorraine Nancy en bij de Musikfestspielen Potsdam Sanssouci.

Lees verder
Werner Van Mechelen

Werner Van Mechelen

Instrument
bas bariton

Werner Van Mechelen wordt warm geprezen voor zijn uitvoeringen in de opera, op het concertpodium en in de recitalzaal. Hij studeerde aan het Lemmensinstituut met Roland Bufkens en nam deel aan masterclasses met onder andere Dietrich Fischer-Dieskau en Elisabeth Schwarzkopf. Hij trad op in operahuizen als de Munt, Opéra du Rhin in Straatsburg, de Staatsoper Hamburg, de Deutsche Oper Berlin en de Opéra Monte-Carlo. Werner won prijzen in de Koningin Elisabethwedstrijd, de International Vocalists Competiton in ‘s-Hertogenbosch, de International Singing Competition in Toulouse, de Viñas International Singing Contest en de Cardiff Singer of the World Competition.

Lees verder

Kinderkoor Opera Ballet Vlaanderen

Instrument
kinderkoor

Het Kinderkoor Opera Vlaanderen bestaat uit een 40-tal enthousiaste jongens en meisjes tussen 7 en 16 jaar. Naast de hoofdtaak, zingen en acteren in voorstellingen van de opera in Antwerpen en Gent, werkt het Kinderkoor mee aan heel wat boeiende projecten.

Lees verder
Octopus Symfonisch Koor

Octopus Symfonisch Koor

Instrument
koor

Octopus is een veelzijdig ensemble dat naar buiten treedt in wisselende bezettingen van 24 tot 80 zangers onder de vorm van het Octopus Kamerkoor en het Octopus Symfonisch Koor. Octopus werkt sinds de oprichting door dirigent Bart Van Reyn op projectbasis, en wist op korte tijd een bevoorrechte positie in Vlaanderen te veroveren. Het ensemble bestaat uit een mix van gedreven semi-professionele en professionele zangers, en biedt conservatoriumstudenten zang een brug naar een professionele carrière.

Lees verder
Choeur de Chambre de Namur

Choeur de Chambre de Namur

Instrument
koor

Het Kamerkoor van Namen werkt onder leiding van de grootste dirigenten, is te gast op de meest befaamde festivals in Europa en werd bekroond met de Grote Prijs van de Academie van Charles Cros in 2003, de Liliane Bettencourt Prijs van de Académie Française in 2006 en drie Octaves de La Musique (in 2007, 2011 en 2012). Het koor heeft een breed repertoire, van middeleeuwse tot hedendaagse muziek, en zet zich sinds de oprichting in 1987 in voor de verdediging van de muzikale erfenis uit de eigen streek.

Lees verder