Met Elim Chan in Het Concertgebouw

Dag
Woensdag 16.08.2023 - 20:00

Het Concertgebouw

Straat
Concertgebouwplein 2-6
Postcode
1071 LN
Woonplaats
Amsterdam
Daphnis et Chloé (suite nr. 2)
Vioolconcerto nr. 3 in b, opus 61
Polovtsiaanse dansen (uit: Prins Igor)
De vuurvogel (balletsuite, 1919)
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Michail Fokine verwierf een eeuw geleden internationale roem met zijn choreografieën voor onder meer Ravels Daphnis et Chloé (1912), de Polovtsiaanse dansen van Borodin (1909) en Stravinski’s Vuurvogel (1910). Vandaag beschouwen we hem als de grondlegger van het moderne ballet. Bij de start van het nieuwe seizoen brengt het Antwerp Symphony Orchestra een ode aan de verbinding tussen de zusterdisciplines muziek en dans, in het iconische Concertgebouw van Amsterdam. Net als Ravel was zijn landgenoot Saint-Saëns steeds op zoek naar kleurschakeringen in de muziek. Zijn fijngevoelige Derde Vioolconcerto geldt als een van de mooiste werken uit het vioolrepertoire en wordt hier gebracht door de Nederlandse stersoliste Simone Lamsma.

Met de steun van de Belgische Tax Shelter en Casa Kafka Pictures. 

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Sinds seizoen 2019-2020 is ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. In het seizoen 2022-2023 is ze bovendien artist in residence bij de Wiener Musikverein.

Lees verder

Simone Lamsma

Instrument
viool

Simone Lamsma werd door Jaap van Zweden omschreven als een van de voornaamste violisten ter wereld en wordt geprezen voor haar briljante, gepolijste, expressieve en intense toon. Ze studeerde vanaf haar elfde aan de Yehudi Menuhin School met Prof. Hu Kun en maakte haar debuut op veertienjarige leeftijd met Paganini’s Eerste vioolconcerto. Aan de Royal Academy of Music in Londen studeerde ze verder met Hu Kun en Maurice Hasson en in 2011 werd ze benoemd tot Associate of the RAM voor haar uitzonderlijke bijdrage aan de muziekwereld. Lamsma won talrijke nationale en internationale prijzen en onderscheidingen, waaronder de Nederlandse VSCD Classical Music Prize in de categorie ‘New Generation Musicians’.

Lees verder