Nachtegalenzang op zondagochtend

Dag
Zondag 11.02.2024 - 11:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Chant d'hiver, opus 15
Le chant du rossignol
Pini di Roma
Price range
Vanaf €16

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Abonnementen

Over dit concert

De Belg Eugène Ysaÿe was zonder twijfel een van de grootste violisten van zijn tijd. Zijn Chant d’hiver schetst een fonkelende winterse atmosfeer. Het concert gaat verder in dezelfde sfeer, met de nachtegalenzang van Stravinski’s Le chant du rossignol, geschreven als balletmuziek voor het sprookje De Chinese Nachtegaal. Respighi’s feestelijke Pini di Roma sluit de ochtend af met een wondermooi portret van de Italiaanse pijnbomen. Geen betere manier om je zondag te starten dan met een concert vol topwerken die de pracht van de natuur muzikaal tot leven brengen!

Bio's

Jun Markl

Jun Märkl

Functie
Gastdirigent

Jun Märkl is even bedreven in het symfonische repertoire als in het genre van de opera. Hij is hoofddirigent van het Basque National Orchestra en stond als gastdirigent voor onder andere het Cleveland Orchestra, het Philadelphia Orchestra, het NHK Symphony Orchestra, de Czech Philharmonic en de Münchner Philharmoniker. Tot 2006 was hij als permanent gastdirigent verbonden aan de Bayerische Staatsoper in München. Verder dirigeerde hij de orkesten van de Deutsche Oper, de staatsopera’s in Wenen, Berlijn en München en het New National Theatre in Tokyo. In 2012 ontving hij van het Franse Ministerie van Cultuur de titel van Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres, volgend op zijn cyclus van negen cd-opnames met muziek van Debussy.

Lees verder

Akiko Suwanai

Instrument
viool

De Japanse violiste Akiko Suwanai won tal van prijzen en onderscheidingen, zoals de Internationale Paganini-wedstrijd in Italië, de Internationale Japan-wedstrijd en de Internationale Koningin Elisabethwedstrijd in België in 1989 (2e plaats). Ze was de jongste winnaar van de Internationale Tsjaikovski-wedstrijd in 1990.

Lees verder