2140

Samen organiseren het Antwerp Symphony Orchestra en De Roma met 2140 een muziekfeest voor iedereen, over de grenzen van leeftijd, voorkeur en etnische afkomst heen. Drie dagen lang staat er niets dan feestelijke muziek op het programma!

2140. Dat is de postcode van Borgerhout, het district dat binnenkort de achterbuur van het Antwerp Symphony Orchestra wordt. Omdat een goede buur beter is dan een verre vriend, heeft het orkest de handen in elkaar geslagen met De Roma voor de organisatie van muziekfeest '2140'.

Op vrijdag 27 maart veroveren de 270 jonge muzikanten van het opMaatorkest samen met een ensemble van het Antwerp Symphony Orchestra het podium van De Roma. Het St-Eligiusinstituut en de Stedelijke basisschool Omnimundo starten in de voormiddag en later op de dag is het de beurt aan het Xaveriuscollege en De Schakel. 

Op zaterdag 28 maart pluggen het Antwerp Symphony Orchestra en de Academies van Ekeren en Borgerhout een ‘Re-Mix Heavy Metal’ in de boxen. Onder leiding van Paul Griffiths maken muziekschoolleerlingen koper, elektrische gitaar en slagwerk samen met muzikanten van het orkest een gespierde ouverture, die de concertavond onder stroom zet. Naast een wonderschoon concerto voor tuba en orkest staat ook het excentriek sputterende Tromboneconcerto van Kalevi Aho op het programma. Afsluiten doen we met het slagwerkconcerto Groove! van Wim Henderickx, waarnaar het net zo spannend kijken als luisteren is. 

Muziekfeest '2140' sluit af op zondag 29 maart met Re-Mix XXL goes Middle East, een heus communityfeest en muziekspektakel