Renaud Capuçon speelt Dutilleux

Dag
Zaterdag 09.06.2018 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
L'Apprenti sorcier
L'arbre des songes (vioolconcerto)
Symphonie fantastique, opus 14 (épisode de la vie d’un artiste)
Price range
Tickets vanaf €16

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Dromen vs werkelijkheid
‘Fantastisch’ is nu al het codewoord van dit concert, waarin rijzende ster Lahav Shani voorleest uit het sprookjesboek van Dukas en de imaginaire autobiografie van Berlioz. In L’Apprenti sorcier zet een tovenaarsleerling de boel op stelten, in de Symphonie fantastique beleeft een ‘musicien maudit’ een droomvlucht van balscène naar schavot. Met een van de mooiste vioolconcerto's van de 20e eeuw, L'arbre des songes van Henri Dutilleux, met topsolist Renaud Capuçon als klap op de vuurpijl.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid.

 

 

Bio's

Lahav Shani

Lahav Shani

Functie
Gastdirigent

Lahav Shani is een van de meest veelbelovende jonge dirigenten van dit moment en maakt indruk met zijn ongelofelijke maturiteit en natuurlijke muzikaliteit. Zijn carrière nam een hoge vlucht nadat hij in 2013 de eerste prijs won op de Gustav Mahler International Conducting Competition. Shani is sinds seizoen 2017-2018 eerste gastdirigent van de Wiener Symphoniker en wordt vanaf seizoen 2018-2019 chef-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, waar hij Yannick Nézet-Séguin opvolgt en de jongste chef in de geschiedenis van het orkest wordt. In seizoen 2020-2021 volgt hij Zubin Mehta op als muziekdirecteur van het Israel Philharmonic Orchestra.

Lees verder

Renaud Capuçon

Instrument
viool

De Franse violist Renaud Capuçon bouwde een mooie reputatie op als solist en kamermuzikant en concerteerde met gerenommeerde orkesten en dirigenten in de meest prestigieuze concertzalen wereldwijd.

Lees verder