Slagwerkspektakel & Tsjajkovski

Dag
Donderdag 22.03.2018 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Het Zwanenmeer, opus 20
Liverpool lullabies
De Zwaan van Tuonela, opus 22 nr. 2 (Lemminkaïnen-Suite)
2017 (wereldcreatie)
Price range
Tickets vanaf €10

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Verfijnd robuust
Zwaan, kleef aan. De flamboyante trombonist-dirigent Christian Lindberg stelde een sprookjesachtig muziekprogramma samen met zwanen in de hoofdrol. Van Sibelius is er de oeverloos mooie elegie over de legendarische doodsvogel die op het zwarte water drijft. Tsjajkovski levert miraculeuze balletmuziek over betoverde prinsessen en zegerijke prinsen. Daartussen laat Lindberg een nieuwe creatie op het trommelvlies los en gaat de dove slagwerkvirtuoze Evelyn Glennie aan de haal met het veelkleurige percussieconcerto Liverpool lullabies. 

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid.

Bio's

Christian Lindberg

Christian Lindberg

Functie
Gastdirigent

Naast zijn activiteiten als solist en componist concentreert Christian Lindberg zich nu voornamelijk op zijn carrière als dirigent. Hij dirigeerde onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Swedish Radio Symphony Orchestra en het Taipei Symphony Orchestra. Tijdens het seizoen 2011/2012 was hij artist-in-residence bij het Royal Stockholm Philharmonic Orchestra en hij is hoofddirigent en artistiek adviseur van het Arctic Philharmonic Orchestra.

Lees verder

Evelyn Glennie

Instrument
slagwerk

Evelyn Glennie (Aberdeen, 19 juli 1965) is een dove Schotse percussioniste. Ze was op haar negentiende klaar met het conservatorium en bezit 1800 slagwerkinstrumenten, waaronder zelfgemaakte. Ze werd ’s werelds eerste fulltime solo-percussionist in klassieke muziek, en heeft in ruim veertig landen opgetreden. Ze werd doof toen ze twaalf werd. Rond die tijd leerde ze pauken te spelen, waarbij haar leraar haar leerde percussievibraties te 'horen'. In 1985 maakte ze haar debuut als professionele muzikant. In de jaren daarna bleek ze met gemak muzikale grenzen over te steken. Ze werkte met klassieke orkesten, maar bijvoorbeeld ook met de popzangeres Björk. Aan Evelyn Glennie zijn een kleine 130 muziekstukken opgedragen en vele daarvan heeft zij opgenomen. Ze maakte tot op heden achttien albums, won twee Grammy’s en werd nog twee keer daarvoor genomineerd. Glennie is postlinguaal doof. Ze voelt vibraties op verschillende frequenties en in verschillende lichaamsdelen.

Lees verder