Ademloos verliefd op het Sint-Jansplein

Dag
Zondag 05.09.2021 - 19:30

Sint-Jansplein

Straat
St Jansplein
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Price range
Gratis openluchtconcert

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Wat zou muziek zijn zonder de liefde? Nuno Coelho, winnaar van de prestigieuze Cadaqués Orchestra International Conducting Competition, leidt Antwerp Symphony tijdens het traditionele openluchtconcert van verboden hartstocht à la Romeo en Julia tot verleiding volgens Don Juan. Yossif Ivanov, Antwerpse trots en winnaar van de tweede prijs bij de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool in 2005, staat hem op virtuoze wijze bij tijdens deze muzikale ode aan de liefde.

Met muziek van o.a. Tsjajkovski, Strauss en Prokofjev

---

Kom gerust genieten bij Antwerp Symphony
Het Antwerp Symphony Orchestra zet de veiligheid en de gezondheid van zijn publiek en zijn medewerkers op de eerste plaats en volgt de richtlijnen van de overheid nauwgezet op. De toegang tot onze concerten is daarom enkel mogelijk op vertoon van een Covid Safe Ticket en je identiteitskaart of een ander bewijs van identiteit (+12 jaar).

Daarom vragen we bij de ingang van onze concerten naar jouw Covid Safe Ticket (CST). Je beschikt over een CST als je minstens twee weken volledig bent gevaccineerd, een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden hebt, een PCR-test hebt laten afnemen met een negatief resultaat (dag van de test plus twee dagen) of een snelle antigeentest hebt laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat (dag van de test plus één dag).

We houden steeds rekening met de geldende maatregelen. Alle info vind je terug op www.antwerpso.be/gerustgenieten

Bio's

Nuno Coelho

Functie
Gastdirigent

De Portugese dirigent Nuno Coelho studeerde viool in Klagenfurt en Brussel en orkestdirectie aan de Zürcher Hochschule der Künste bij Johannes Schlaefli. Hij deelde het podium met indrukwekkende orkesten zoals het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het Los Angeles Philharmonic, het Orquesta Sinfónica de Barcelona, het Orchestre National de Lille, de Dresdner Philharmonie en de Symphoniker Hamburg.

Lees verder

Yossif Ivanov

Instrument
viool

Yossif Ivanov is snel uitgegroeid tot één van de boeiendste violisten van de jonge generatie. Hij concerteerde met o.a. het Orchestre Symphonique de Montréal, de London Philharmonic, het Residentieorkest Den Haag, het Orchestra Sinfonica della RAI, de Vancouver Symphony, het Orchestre de la Suisse Romande, het Rotterdams Philharmonisch, de Sinfonia Varsovia, het Orchestre National de Lille en alle belangrijke orkesten van België. Sinds 2008 geeft hij les aan de Koningin Elisabeth Muziekkapel, alsook aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar hij hoofd is van de vioolafdeling.

Lees verder