Alice Sara Ott schittert met Saint-Saëns

Dag
Zaterdag 05.12.2020 - 15:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Nacht op de kale berg
Pianoconcerto nr. 2 in g, opus 22
Symfonie nr. 2 in e, opus 27
Price range
Vanaf €15

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Abonnementen

Over dit concert

Voor wie eraan zou twijfelen: Sergej Rachmaninov kan met zijn symfonieën evenzeer ontroeren als met zijn pianoconcerto’s, zeker wanneer de ontwapenende noten uit zijn Tweede symfonie klinken. Het is Rachmaninov op z’n best met een weelderige orkestratie, overweldigende melodieën om bij weg te dromen en prachtige solo’s. Eerst toont de charismatische pianiste Alice Sara Ott waarom de beste orkesten wereldwijd voor haar in de rij staan, met een zinderende vertolking van het Tweede pianoconcerto van Camille Saint-Saëns. Donkere tragiek, volkse humor en betoverende charme: Saint-Saëns’ Tweede pianoconcerto heeft het allemaal.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

 

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Tijdens haar studies in Michigan was ze muziekdirecteur van het University of Michigan Campus Symphony Orchestra en het Michigan Pops Orchestra. In 2013 maakte ze deel uit van het Bruno Walter Conducting Scholarship en in 2015 volgde ze masterclasses bij Bernard Haitink in Lucerne. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Vanaf seizoen 2019-2020 wordt ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Hoogtepunten dit seizoen zijn haar debuutconcerten bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, het Philharmonia Orchestra, het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, het Frankfurt Radio Symphony Orchestra, het Orchestre National de Lyon, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Houston Symphony.

Lees verder

Alice Sara Ott

Instrument
piano

Alice Sara Ott begon haar studies op twaalfjarige leeftijd aan het Salzburg Mozarteum bij Karl-Heinz Kämmerling. Sinds haar afstuderen heeft ze verschillende piano concours gewonnen. Zo behaalde ze onder andere de eerste prijs op de Pianello Val Tidone wedstrijd in 2004.

Lees verder