Also sprach Zarathustra van Strauss

Dag
Donderdag 03.02.2022 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Symfonie nr. 10 in Fis: adagio
Sieben frühe Lieder
Morgen, opus 27 nr. 4
Also sprach Zarathustra, opus 30
Price range
Vanaf €19
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Hoor hoe Mahler in het eerste deel uit zijn onvoltooide Tiende symfonie met een vermorzelend akkoord een deuk slaat in de standaard compositieregels. Ontdek welke muzikale schatten schuilgaan achter de ondertussen legendarische opening – met de bekende paukensolo – van Strauss’ Also sprach Zarathustra en luister met ingehouden adem naar zijn onnoemelijk mooie lied Morgen. Geniet van Bergs talent om in zeven parels van orkestliederen het genie van bovenstaande componisten te combineren met de lessen die hij leerde van zijn leraar Schönberg en verbaas jezelf bovenal over Carlo Rizzi’s rake interpretaties en de alom geprezen stem van de Belgische sopraan Katrien Baerts.  

Met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures.

Bio's

Carlo Rizzi

Carlo Rizzi

Functie
Gastdirigent

Carlo Rizzi behoort tot de toonaangevende dirigenten van zijn generatie en is thuis in het opera- en het concertante repertoire. Hij is een graag geziene gast in de meest prestigieuze concertzalen en op de belangrijkste festivals, niet in het minst om zijn inzicht, integriteit en energie. Rizzi begon zijn carrière als dirigent in 1982, heeft sindsdien bijna 100 opera’s gedirigeerd en werkte samen met vooraanstaande orkesten over de hele wereld.

Lees verder

Katrien Baerts

Instrument
sopraan

De Belgische sopraan Katrien Baerts staat bekend voor haar krachtige en sensuele stem en haar diepgaande en oprechte interpretatie.

Lees verder