Alwyn Mellor

De Britse sopraan Alwyn Mellor maakte haar debuut in het seizoen 2012/13 als Gerhilde (Die Walküre), een rol die ze in het seizoen 2018/19 opnieuw opneemt.

 

Mellor werd geboren in Lancashire. Ze studeerde aan het Royal Northern College of Music en begon haar carrière bij de Welsh National Opera, aanvankelijk in lyrisch sopraanrepertoire, later in meer dramatische rollen zoals Tosca en Senta (Der fliegende Holländer). Ze zong Brünnhilde (Der Ring des Nibelungen) voor Seattle Opera, Brünnhilde (Die Walküre en Siegfried) voor Paris Opéra en Longborough Festival Opera, Brünnhilde (Siegfried) voor Leipzig Opera en de Boston en Bergen Philharmonische orkesten en Brünnhilde (Götterdämmerung) voor Gothenburg Symphony Orchestra en Opera North. Andere Wagner-voorstellingen zijn Sieglinde (Die Walküre) voor Opera North, Isolde (Tristan und Isolde) voor Grange Park Opera, Opéra national de Bordeaux en Washington National Opera en Senta voor Opera North en Florentine Opera Company. Andere optredens zijn Tosca voor Opéra de Limoges, Minnie (La fanciulla del West) en Chrysothemis (Elektra) voor Opera North, Ariadne (Ariadne auf Naxos) voor Opera Ireland en Chrysothemis voor Canadian Opera Company.

 

Mellor heeft tijdens haar concerten gezongen met de meeste grote Britse orkesten en in Europa met orkesten als het Bamberg Symphony Orchestra, MDR Symphony Orchestra, Nederlands Radio Filharmonisch Orkest, Orchestre National de Lyon, Orquesta Simfonica de Barcelona en het Nederlands Radio Filharmonisch Orkest, en werkt samen met veel van de huidige toonaangevende dirigenten. Tot haar opnames behoren Tove in Gurre-Lieder met het Bergen Philharmonisch Orkest onder Edward Gardner en Brünnhilde met Seattle Opera.