Ann Hallenberg

De Zweedse mezzo-sopraan Ann Hallenberg verdeelt haar drukbezette agenda over symfonische concerten en het vertolken van rollen in opera’s. Ze trad op in diverse vooraanstaande operahuizen: het Teatro alla Scala in Milaan, het Teatro Real in Madrid, het Theater an der Wien, Opernhaus Zürich, de Opéra national de Paris, het Théâtre des Champs-Elysées, de Opéra de Lyon, de Munt, de Bayerische Staatsoper, de Staatsoper Berlin en nog vele andere. 

Ook tijdens festivals, zoals het Salzburg Festival, Edinburgh Festival en Drottningholm Festival, is Hallenberg vaak te gast. Haar repertoire omvat hoofdrollen in opera’s van Rossini, Mozart, Gluck, Händel, Vivaldi, Monteverdi, Purcell, Bizet en Massenet. Daarnaast is ze even goed thuis in de werken van Monteverdi en Cavalli en weet ze haar stem te plooien naar de stijl van Mozart, Beethoven, Berlioz, Mahler, Martin en Chausson. Ook meer hedendaagse werken, van onder andere Franz Waxman en Daniel Börtz, ontbreken niet op haar palmares.

Hallenberg werkt regelmatig samen met dirigenten als Stefano Aresi, Fabio Biondi, William Christie, Jane Glover, Emmanuelle Haïm, Daniel Harding, Nikolaus Harnoncourt, Michael Hofstetter, Paavo Järvi en Riccardo Muti. Ook de orkesten met wie ze zong, zijn niet min: de Berliner Philharmoniker, de Los Angeles Philharmonic, het Orchestre des Champs-Elysées, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Mozarteumorchester Salzburg, het Verbier Festival Orchestra en het Leipzig Gewandhausorchester zijn slechts enkele voorbeelden.

Dit seizoen zingt Hallenberg in werken als Mendelssohns Elias, Beethovens Missa Solemnis, Haydns Il ritorno di Tobia, Bachs Mattheüspassie, Händels Messiah, Mozarts Mis in do klein en Mahlers Rückert-Lieder. Met haar op het podium staan onder andere Thomas Hengelbrock, Philippe Herreweghe, Ivor Bolton, Trevor Pinnock, Kent Nagano, Sir John Eliot Gardiner en Sir Antonio Pappano.

Anne Hallenberg