Anneleen Lenaerts betovert met Jongen

Dag
Zaterdag 20.11.2021 - 15:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Het sneeuwmeisje (suite)
Concerto voor harp en orkest, opus 129
Chant funèbre, opus 5
Totenfeier
Price range
Vanaf €17 - Toegang enkel op vertoon van een geldig Covid Safe Ticket
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Weinigen kunnen de harp zo laten zingen als Anneleen Lenaerts. In het prachtige Concerto voor harp en orkest van de Belgische componist Joseph Jongen krijgt ze daar ook alle kansen voor. Zijn wonderlijke compositie wordt omarmd door Russische klasse: Elim Chan haalt terecht de prachtige suite uit Rimski-Korsakovs opera Het sneeuwmeisje uit de schaduw van zijn bekendere Sheherazade en Stravinski eert zijn beroemde landgenoot én leermeester in zijn in 2015 teruggevonden Chant funèbre. Nadien keert Antwerp Symphony terug naar 1888, toen Mahlers eerste deel van zijn Tweede symfonie enkel nog bestond als een op zichzelf staand symfonisch gedicht, getiteld Totenfeier. Antwerp Symphony voorziet november andermaal van de mooiste troostmuziek.  

Met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures.

---

Kom gerust genieten bij Antwerp Symphony
Het Antwerp Symphony Orchestra zet de veiligheid en de gezondheid van zijn publiek en zijn medewerkers op de eerste plaats en volgt de richtlijnen van de overheid nauwgezet op. De toegang tot onze concerten is daarom enkel mogelijk op vertoon van een Covid Safe Ticket en je identiteitskaart of een ander bewijs van identiteit (+12 jaar).

Daarom vragen we bij de ingang van onze concerten naar jouw Covid Safe Ticket (CST). Je beschikt over een CST als je minstens twee weken volledig bent gevaccineerd, een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden hebt, een PCR-test hebt laten afnemen met een negatief resultaat (dag van de test plus twee dagen) of een snelle antigeentest hebt laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat (dag van de test plus één dag).

We houden steeds rekening met de geldende maatregelen. Alle info vind je terug op www.antwerpso.be/gerustgenieten

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Sinds seizoen 2019-2020 is ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. In het seizoen 2022-2023 is ze bovendien artist in residence bij de Wiener Musikverein.

Lees verder

Anneleen Lenaerts

Instrument
harp

Anneleen Lenaerts is een van de meest gelauwerde harpisten van haar generatie. In 2010 werd ze benoemd tot soloharpiste van de Wiener Philharmoniker. Als soliste speelde ze met orkesten als het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het Mozarteum Orchester en het Philadelphia Chamber Orchestra. Ze maakte haar solodebuut in Wigmore Hall in Londen, Carnegie Hall New York, Salle Gaveau in Parijs, Grosses Festspielhaus in Salzburg en Bozar in Brussel. Tussen 1997 en 2010 won ze maar liefst 23 belangrijke prijzen op internationale harpwedstrijden, waaronder de prestigieuze ‘Grand Prix International Lily Laskine’.

Lees verder