Anneleen Lenaerts betovert met Jongen

Dag
Zondag 21.11.2021 - 18:00

Kölner Philharmonie

Straat
Bischofsgartenstraße 1
Postcode
50667
Woonplaats
Keulen
Het sneeuwmeisje (suite)
Concerto voor harp en orkest, opus 129
Chant funèbre, opus 5
Totenfeier
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Weinigen kunnen de harp zo laten zingen als Anneleen Lenaerts. In het prachtige Concerto voor harp en orkest van de Belgische componist Joseph Jongen krijgt ze daar ook alle kansen voor. Zijn wonderlijke compositie wordt omarmd door Russische klasse: Elim Chan haalt terecht de prachtige suite uit Rimski-Korsakovs opera Het sneeuwmeisje uit de schaduw van zijn bekendere Sheherazade en Stravinski eert zijn beroemde landgenoot én leermeester in zijn in 2015 teruggevonden Chant funèbre. Nadien keert Antwerp Symphony terug naar 1888, toen Mahlers eerste deel van zijn Tweede symfonie enkel nog bestond als een op zichzelf staand symfonisch gedicht, getiteld Totenfeier. Antwerp Symphony voorziet november andermaal van de mooiste troostmuziek.  

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Tijdens haar studies in Michigan was ze muziekdirecteur van het University of Michigan Campus Symphony Orchestra en het Michigan Pops Orchestra. In 2013 maakte ze deel uit van het Bruno Walter Conducting Scholarship en in 2015 volgde ze masterclasses bij Bernard Haitink in Lucerne. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Vanaf seizoen 2019-2020 wordt ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Hoogtepunten dit seizoen zijn haar debuutconcerten bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, het Philharmonia Orchestra, het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, het Frankfurt Radio Symphony Orchestra, het Orchestre National de Lyon, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Houston Symphony.

Lees verder

Anneleen Lenaerts

Instrument
harp

Anneleen Lenaerts is een van de meest gelauwerde harpisten van haar generatie. In 2010 werd ze benoemd tot soloharpiste van de Wiener Philharmoniker. Als soliste speelde ze met orkesten als het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het Mozarteum Orchester en het Philadelphia Chamber Orchestra. Ze maakte haar solodebuut in Wigmore Hall in Londen, Carnegie Hall New York, Salle Gaveau in Parijs, Grosses Festspielhaus in Salzburg en Bozar in Brussel. Tussen 1997 en 2010 won ze maar liefst 23 belangrijke prijzen op internationale harpwedstrijden, waaronder de prestigieuze ‘Grand Prix International Lily Laskine’.

Lees verder