Antwerp Symphony Orchestra & Marcel Khalife

Dag
Vrijdag 15.06.2018 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
Tickets vanaf €12

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

De legendarische oedspeler Marcel Khalife, een inspiratiebron voor progressieve stemmen in de Arabische wereld, behoeft eigenlijk geen introductie. Zijn muzikale inlevingsvermogen, zijn subtiele spel en zijn poëtische verbeelding maken hem tot een uitzonderlijk musicus. Khalife bevrijdde het Arabische luitspel van beperkende regels en creëerde een nieuwe wereld van geluiden, vaak in samenwerking met grote hedendaagse dichters. Onder leiding van Dirk Brossé brengt hij eigen arrangementen voor orkest van zijn doorleefde composities.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid.

Bio's

Dirk Brossé

Dirk Brossé

Functie
Gastdirigent

Dirk Brossé is in 1960 geboren te Gent. Hij is een veelzijdige componist en een gerespecteerde dirigent op de internationale muziekscène. Hij is muziekdirecteur van het Chamber Orchestra of Philadelphia, muziekdirecteur van het Filmfestival Gent en muziekdirecteur en hoofddirigent van de ‘Star Wars in Concert World tour’. Hij genoot zijn opleiding in Gent, Brussel, Maastricht, Wenen en Keulen en combineert momenteel diverse leerstoelen met het doceren van compositie en orkestdirectie aan het conservatorium van Gent. Brossé dirigeert wereldwijd toporkesten, zoals het London Symphony Orchestra, in gerenommeerde concertzalen, zoals bijvoorbeeld de Royal Albert Hall in Londen.

Lees verder

Marcel Khalife

Instrument
oed

Marcel Khalife werd geboren op 10 juni 1950 in Amchit te Libanon. Hij studeerde oed, de Arabische luit, aan het Beirut National Conservatory of Music en studeerde af in 1971. Khalife trad al op in prestigieuze zalen, zoals het Palace of Arts in Montreal, en was te gast op verscheidene befaamde festivals, waaronder het World Music Festival in San Francisco. Voor zijn werk kreeg hij al meerdere prijzen zoals de Artist For Peace-prijs uitgereikt door UNESCO.

Lees verder

Rami Khalife

Instrument
piano

Rami Khalife werd geboren in 1981 als zoon van musicus Marcel Khalife en zangeres Yolla Khalife in volle burgeroorlog in Beiroet (Libanon). Rami Khalife, die bekendstaat om zijn vernieuwende visie op klassiekers, studeerde aan de prestigieuze Juilliard School in New York en schitterde als solist naast enkele van ’s werelds meest geprezen orkesten waaronder het Orchestre National de France, het Globalis Orchestra, het Qatar Philharmonic Orchestra en het Liverpool Philharmonic Orchestra.

Lees verder