Arthur Jussen

Ondanks zijn jonge leeftijd bouwde pianist Ar­thur Jussen al een grote reputatie op binnen het internationale concertcircuit, zowel solo als samen met zijn broer Lucas – ook pianist. Leny Bettmann was de eerste pianodocent van Arthur Jussen, in zijn geboorteplaats Hilversum. Later volgden de broers lessen bij Jan Wijn, Ton Hartsuiker en Maria João Pires. Ze wonnen diverse prijzen, waaronder in 2011 de eerste Concertgebouw Young Talent Award.

Zowel samen als alleen soleerden Arthur en Lucas Jussen bij nagenoeg alle Nederlandse orkesten en werden ze in het buitenland uitgenodigd door bijvoorbeeld het London Chamber Orchestra, het MDR Sinfonie Orchester, het Dallas Symphony Orchestra, het Symfonieorkest van Shanghai en het Filharmonisch Orkest van Hong Kong.

In oktober 2015 kwam hun vierde cd uit, met Mozarts Concerten voor twee piano’sKV 365 en KV 242 met de Academy of St Martin in the Fields gedirigeerd door Sir Neville Marriner. Voor het geven van recitals werd het pianoduo geëngageerd door bijvoorbeeld de serie Meesterpianisten, de Robeco SummerNights, de Herkulessaal in München en het festival La Roque d’Anthéron.

Arthur Jussen speelde in januari 2009 voor het eerst in de Eigen Programmering van Het Concertgebouw, in de Kleine Zaal in een Mozart-programma met het Rubens Kwartet. Zijn vorige solo-optreden in de Grote Zaal was in februari van dit jaar, toen hij met het Nederlands Studenten Orkest tourde met het Pianoconcert voor de linkerhand van Ravel.