Arthur Jussen speelt Beethoven

Dag
Zaterdag 22.02.2020 - 20:00

Groenzaal

Straat
Lange Boomgaardstraat 116
Postcode
9000
Woonplaats
Gent
Ma mère l'Oye (cinq pièces enfantines)
Pianoconcerto nr. 2 in Bes, opus 19
Antoine et Cléopâtre (suite nr. 2), opus 69b
La valse (poème choréographique)
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Maurice Ravel leest voor uit De sprookjes van moeder de gans. Zijn muziekbewerkingen van deze volksverhalen uit 1697 zijn een prachtige verklanking van kinderlijke fantasie en naïviteit. Daarnaast zie en hoor je pianotopper Arthur Jussen aan het werk in het Tweede Pianoconcerto van Beethoven. Vooraleer Ravel hulde brengt aan de Weense wals, maakt het orkest zich op voor Shakespeare’s Antonius en Cleopatra in een muzikale versie van de Franse componist Florent Schmitt, die zich in deze suite een even verfijnde orkestrator toont als zijn tijdgenoot Ravel.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Jaime Martin

Jaime Martin

Functie
Gastdirigent

Jaime Martín is hoofddirigent en artistiek directeur van het Gävle Symphony Orchestra, chef-dirigent van het Orquesta de Cadaqués en artistiek directeur van het Santander International Festival. Na een carrière als vooraanstaand fluitist maakte hij zijn opwachting als dirigent bij diverse internationaal gerenommeerde orkesten zoals het London Philharmonic Orchestra, het Orchestre Philharmonique de Radio France en het New Zealand Symphony Orchestra. Hij debuteerde als operadirigent in El Escorial Madrid en in 2013 dirigeerde hij voor het eerst in de English National Opera. Op cd is hij te horen als dirigent en als fluitist.

Lees verder

Arthur Jussen

Instrument
piano

Ondanks zijn jonge leeftijd bouwde pianist Ar­thur Jussen al een grote reputatie op binnen het internationale concertcircuit, zowel solo als samen met zijn broer Lucas – ook pianist. Leny Bettmann was de eerste pianodocent van Arthur Jussen, in zijn geboorteplaats Hilversum. Later volgden de broers lessen bij Jan Wijn, Ton Hartsuiker en Maria João Pires. Ze wonnen diverse prijzen, waaronder in 2011 de eerste Concertgebouw Young Talent Award.

Lees verder