Beethoven met Alexei Volodin

Dag
Zondag 08.05.2022 - 11:00

Het Concertgebouw

Straat
Concertgebouwplein 2-6
Postcode
1071 LN
Woonplaats
Amsterdam
Pianoconcerto nr. 3 in c, opus 37
Sinfonietta
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Onlangs nog een aanstormend talent, nu een van ‘s werelds briljantste pianisten: weinig virtuozen laten zo’n verpletterende indruk na als Alexei Volodin. Mis de kans niet om hem aan het werk te zien in het grandioze Derde pianoconcerto van Beethoven. De tweede suite uit Ravels Daphnis et Chloé laat het orkest op zijn beurt schitteren, dankzij een meesterlijke orkestratie. Muzikale verrassingen van de avond zijn zonder twijfel het aangrijpende D’un soir triste uit 1918 van Lili Boulanger die datzelfde jaar op amper 24-jarige leeftijd stierf en de onweerstaanbare Sinfonietta van Poulenc, een luchtige maar meesterlijke mini-symfonie die onder leiding van Elim Chan garant staat voor een memorabele luisterervaring. 

Update: Tot onze grote spijt moet Martha Argerich haar concertreeks met Antwerp Symphony in België en Nederland annuleren vanwege dringende gezondheidsproblemen. Polina Leschenko, die samen met haar het Dubbelconcerto van Poulenc zou spelen, zal bijgevolg ook niet optreden. We wensen Martha Argerich een spoedig herstel toe, en hopen hen allebei in de toekomst nog een keer te mogen verwelkomen. We zijn verheugd en ontzettend dankbaar om aan te kunnen kondigen dat pianist Alexei Volodin tijdens deze concerten samen met ons zal optreden. In plaats van het Dubbelconcerto van Poulenc brengt hij het Derde Pianoconcerto van Beethoven. De rest van het programma blijft ongewijzigd.

Update: Regretfully, Martha Argerich has had to cancel this week's concerts with Antwerp Symphony in Belgium and the Netherlands because of an acute health issue. We wish her all the best for a speedy recovery. Polina Leschenko, who was going to join her in the Poulenc double piano concerto, has consequently stepped back from this production. We sincerely hope to welcome them both back in the coming seasons. We are happy to announce and eternally grateful that Alexei Volodin has stepped in to join us for the upcoming concerts. He will perform Beethoven’s Piano concerto No. 3 instead of Poulenc's Double Concerto; the rest of the program remains unchanged. 

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Tijdens haar studies in Michigan was ze muziekdirecteur van het University of Michigan Campus Symphony Orchestra en het Michigan Pops Orchestra. In 2013 maakte ze deel uit van het Bruno Walter Conducting Scholarship en in 2015 volgde ze masterclasses bij Bernard Haitink in Lucerne. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Vanaf seizoen 2019-2020 wordt ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Hoogtepunten dit seizoen zijn haar debuutconcerten bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, het Philharmonia Orchestra, het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, het Frankfurt Radio Symphony Orchestra, het Orchestre National de Lyon, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Houston Symphony.

Lees verder

Alexei Volodin

Instrument
piano

De Russische pianist Alexei Volodin beheerst een uitzonderlijk divers repertoire van Beethoven en Brahms tot Tsjajkovski en Rachmaninov. In 2003 kreeg hij voor het eerst internationale erkenning vanwege zijn overwinning in de International Géza Anda Competition in Zurich. Debuteren doet hij binnenkort bij onder andere het Orchestre Symphonique de Montréal en hij keert terug naar NHK Symphony Orchestra, het Mariinsky Orchestra en het Bournemouth Symphony Orchestra. Daarnaast speelt Volodin recitals in verschillende concertzalen.

Lees verder