Beethoven met Alexei Volodin

Dag
Zaterdag 07.05.2022 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
D'un soir triste
Pianoconcerto nr. 3 in c, opus 37
Sinfonietta
Daphnis et Chloé (suite nr. 2)
Price range
Vanaf €19
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Onlangs nog een aanstormend talent, nu een van ‘s werelds briljantste pianisten: weinig virtuozen laten zo’n verpletterende indruk na als Alexei Volodin. Mis de kans niet om hem aan het werk te zien in het grandioze Derde pianoconcerto van Beethoven. De tweede suite uit Ravels Daphnis et Chloé laat het orkest op zijn beurt schitteren, dankzij een meesterlijke orkestratie. Muzikale verrassingen van de avond zijn zonder twijfel het aangrijpende D’un soir triste uit 1918 van Lili Boulanger die datzelfde jaar op amper 24-jarige leeftijd stierf en de onweerstaanbare Sinfonietta van Poulenc, een luchtige maar meesterlijke mini-symfonie die onder leiding van Elim Chan garant staat voor een memorabele luisterervaring. 

Met gratis inleiding om 19:15

Met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures.

 

Update: Tot onze grote spijt moet Martha Argerich haar concertreeks met Antwerp Symphony in België en Nederland annuleren vanwege dringende gezondheidsproblemen. Polina Leschenko, die samen met haar het Dubbelconcerto van Poulenc zou spelen, zal bijgevolg ook niet optreden. We wensen Martha Argerich een spoedig herstel toe, en hopen hen allebei in de toekomst nog een keer te mogen verwelkomen. We zijn verheugd en ontzettend dankbaar om aan te kunnen kondigen dat pianist Alexei Volodin tijdens deze concerten samen met ons zal optreden. In plaats van het Dubbelconcerto van Poulenc brengt hij het Derde Pianoconcerto van Beethoven. De rest van het programma blijft ongewijzigd.

Update: Regretfully, Martha Argerich has had to cancel this week's concerts with Antwerp Symphony in Belgium and the Netherlands because of an acute health issue. We wish her all the best for a speedy recovery. Polina Leschenko, who was going to join her in the Poulenc double piano concerto, has consequently stepped back from this production. We sincerely hope to welcome them both back in the coming seasons. We are happy to announce and eternally grateful that Alexei Volodin has stepped in to join us for the upcoming concerts. He will perform Beethoven’s Piano concerto No. 3 instead of Poulenc's Double Concerto; the rest of the program remains unchanged. 

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Sinds seizoen 2019-2020 is ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. In het seizoen 2022-2023 is ze bovendien artist in residence bij de Wiener Musikverein.

Lees verder

Alexei Volodin

Instrument
piano

De Russische pianist Alexei Volodin beheerst een uitzonderlijk divers repertoire van Beethoven en Brahms tot Tsjajkovski en Rachmaninov. In 2003 kreeg hij voor het eerst internationale erkenning vanwege zijn overwinning in de International Géza Anda Competition in Zurich. Debuteren doet hij binnenkort bij onder andere het Orchestre Symphonique de Montréal en hij keert terug naar NHK Symphony Orchestra, het Mariinsky Orchestra en het Bournemouth Symphony Orchestra. Daarnaast speelt Volodin recitals in verschillende concertzalen.

Lees verder