Beethoven op zondagochtend

Dag
Zondag 11.10.2020 - 11:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Poème, opus 25
Symfonie nr. 3 in Es, opus 55, 'Eroica'
Price range
Vanaf €13, met gratis koffie*
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Abonnementen

Over dit concert

Al sinds 2013 leidt concertmeester Lisanne Soeterbroek de eerste violen en bij uitbreiding het hele Antwerp Symphony Orchestra vanop haar plek naast de dirigent. Maar tijdens dit zondagochtendconcert schittert ze als soliste in het ontroerende Poème van de Franse componist Ernest Chausson. Wagneriaanse kleuren en Debussiaanse sensualiteit versmelten met elkaar in dit bijzonder meeslepende werk voor viool en orkest. Na Chaussons verstilde einde stormt Beethoven binnen met de twee bekende openingsknallen van zijn Derde symfonie, het startsignaal voor Beethovenexpert Philippe Herreweghe om de revolte, melancholie en wervelende energie van de Eroica de Elisabethzaal in te slingeren.

Update 18.09.2020
Om ervoor te zorgen dat je op een veilige en comfortabele manier van het concert kan genieten, moeten we onze concerten voorlopig wat inkorten. Daarom wordt de Derde symfonie van Beethoven vervangen door zijn kortere Vierde symfonie. De rest van het programma blijft ongewijzigd.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

*In samenwerking met Le Pain Quotidien

Bio's

Philippe Herreweghe

Philippe Herreweghe

Functie
Eredirigent

Philippe Herreweghe engageert zich sinds 1997 als dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en is een veel gevraagd gastdirigent van orkesten zoals het Concertgebouworkest Amsterdam, het Gewandhausorchester Leipzig, het Scottisch Chamber Orchestra of het Tonhalle Orchester Zürich. Daarnaast richtte hij in 1970 het Collegium Vocale Gent op. Philippe Herreweghe bouwde in de loop der jaren een uitgebreide discografie op met meer dan 100 opnamen en begon in 2010 met een eigen label φ (PHI) om in volledige artistieke vrijheid een rijke en gevarieerde catalogus uit te bouwen.

Lees verder
Lisanne Soeterbroek

Lisanne Soeterbroek

Instrument
viool

Lisanne Soeterbroek studeerde viool bij Coosje Wijzenbeek en Vera Beths aan het conservatorium van Den Haag en bij Eszter Haffner in Graz. Sinds 2009 is ze de eerste violiste van het Vespucci Kwartet. Van 2009 tot 2013 was ze aanvoerder van de tweede violen bij het Nederlands Kamerorkest, in 2013 werd ze concertmeester bij het Antwerp Symphony Orchestra. Ze won prijzen op diverse internationale wedstrijden en trad op als solist bij tal van orkesten.

Lees verder