Besloten repetitie met Tan Dun

Dag
donderdag 13.02.2020 - 11:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
Exclusief voor abonnees. Meld je eerst aan.
UItverkocht

Andere bestelopties

Ticketbalie

 • Koningin Astridplein 26
  2018 Antwerpen
  03 213 54 06
 • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Trouwe abonnees kennen het principe van de besloten repetitie al langer: enkele keren per jaar kan je vanop de eerste rij meemaken hoe het orkest zich voorbereidt op de komende concerten. Deze unieke blik achter de schermen van het orkest is exclusief voorbehouden voor abonnees.

 • Prijs: 1x per seizoen gratis voor abonnees
 • Duur: 60 minuten
 • Deuren open vanaf 11:00
 • Repetitie start stipt om 11:20
 • Beperkt aantal plaatsen per repetitie!

Opgelet: Meld je eerst aan met het e-mailadres waarmee je je abonnement hebt gekocht. Alleen als je aangemeld bent, kan je tickets voor een besloten repetitie reserveren.  

Bio's

Tan Dun

Functie
Gastdirigent

Tan Dun werd geboren in 1957 in een dorp in Changsha in de Chinese provincie Hunan. Als kind was hij gefascineerd door de rituelen en ceremonies van de sjamaan van het dorp, die meestal op muziek werden gezet met natuurlijke objecten zoals rotsen en water. Door de verboden die tijdens de Culturele Revolutie werden uitgevaardigd, werd hij ontmoedigd om muziek te maken en werd hij als rijstplanter naar de Huangjin commune gestuurd. Hij sloot zich aan bij een ensemble van andere commune bewoners en leerde traditionele Chinese snaarinstrumenten bespelen. Na een veerbootongeluk waarbij verschillende leden van een operagezelschap van Peking om het leven kwamen, werd Tan Dun ingeschakeld als violist en arrangeur. Dit eerste succes leverde hem een plaats in het orkest op en van daaruit ging hij in 1977 studeren aan het Centraal Conservatorium voor Muziek in Beijing. Tijdens zijn verblijf aan het Conservatorium kwam Tan Dun in contact met componisten als Toru Takemitsu, George Crumb, Alexander Goehr, Hans Werner Henze, Isang Yun en Chou Wen-Chung, die allen zijn gevoel voor muzikale stijl beïnvloedden.

Lees verder