Bomsori

Bomsori, geboren in Zuid-Korea, behaalde een bachelordiploma aan de Seoul National University, waar ze studeerde bij Young Uck Kim. Ze behaalde ook haar Master of Music Degree en Artist Diploma aan The Juilliard School, waar ze studeerde bij Sylvia Rosenberg en Ronald Copes.

Hoogtepunten van het seizoen 2022/23 zijn optredens met de New York Philharmonic en Jaap van Zweden, een tournee met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Lahav Shani, concerten met het Royal Philharmonic Orchestra en Vasily Petrenko, met het BBC National Orchestra of Wales en Ryan Bancroft , debuteert met het Barcelona Symphony Orchestra en het Gulbenkian Orchestra. Bomsori keert terug naar de Danish National Symphony met Fabio Luisi en naar de San Francisco Symphony met een recital. Ze zal optreden in Duitsland met het Basel Chamber Orchestra in Stuttgart en Freiburg, met het Bayerischen Rundfunks Kamerorkest in München en met het Recital in Baden-Baden.

In het seizoen 2021/22 speelde Bomsori Bruch's Concerto No.1 tijdens de "Concerts in the Parks" in New York en in Bravo! Vail Festival met de New York Philharmonic en Jaap van Zweden. Andere hoogtepunten waren debuten met het San Francisco Symphony, het Frankfurt Radio Symphony Orchestra (Alain Altinoglu), het Danish National Symphony Orchestra (Fabio Luisi), het Tonkünstler Orchestra (Fabio Luisi), het NDR Radio Philharmonic (Manze) en het Singapore Symphony ( graf).

Bomsori was de focusartiest van het Rheingau Musik Festival 2021 en begon in hetzelfde jaar aan een 5-jarige residentie op het Gstaad Menuhin Festival als Menuhin's Heritage Artist.

Bomsori heeft het voorrecht gehad op te treden onder leiding van meerdere dirigenten, waaronder Fabio Luisi, Jaap van Zweden, Marin Alsop, Vasily Petrenko, Pablo Heras-Casado, Hannu Lintu, Sakari Oramo, John Storgårds, Andrey Boreyko, Giancarlo Guerrero met tal van vooraanstaande orkesten, zoals New York Philhramonic, Danish National Orchestra, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, Moscow Symphony Orchestra, Montreal Symphony Orchestra, Belgian National Orchestra, Warsaw National Philharmonic Orchestra, NDR Radiophilharmonie Hannover, Fins Radio Symphony Orchestra, Helsinki Philharmonic Orchestra, Camerata Salzburg, Onder andere München Chamber Orchestra, Basel Chamber Orchestra.

Bomsori is op tal van locaties over de hele wereld verschenen, zoals Musikverein Golden Hall in Wenen, Tchaikovsky Hall in Moskou, Philharmonic Hall in St. Petersburg, Finlandia Hall in Helsinki, de Herkulessaal en het Prinzregententheater in München, Berlin Philharmonic, Rudolfinum en Smetana Hall in Praag , Carnegie Hall en Lincoln Center in New York.

Naast het winnen van de 62e ARD Internationale Muziekwedstrijd, is Bomsori prijswinnaar van de Tsjaikovski Internationale Competitie, Koningin Elisabethwedstrijd, Internationale Jean Sibelius Vioolwedstrijd, Joseph Joachim Internationale Vioolwedstrijd Hannover, Montreal Internationale Muziekwedstrijd, Sendai Internationale Muziekwedstrijd en de 15e Internationale Henryk Wieniawski Vioolwedstrijd. Bomsori ontving de Young Artist Award 2018 van het Koreaanse Ministerie van Cultuur, Sport en Toerisme en de Young Artist Award 2019 van de Korean Music Association. In 2020 ontving ze de 4e G.rium Artists Award van de Stichting Academia Platonica.

In juni 2021 bracht Bomsori haar eerste soloalbum van Deutsche Grammophon uit, Violin on Stage, met NFM Wroclaw Philharmonic en Giancarlo Guerrero. Het duo-album met pianist Rafał Blechacz, met werken van Fauré, Debussy, Szymanowski en Chopin, werd in februari 2019 uitgebracht door Deutsche Grammofoon. Het album won de Fryderyk Music Award voor "Best Polish Album Abroad" voor hun DG-opname van Frans en Pools repertoire.

Ze speelt op de Guarnerius del Gesù-viool 'ex-Moller', Cremona, 1725, in langdurig bruikleen gegeven door de genereuze inspanningen van The Samsung Foundation of Culture of Korea en The Stradivari Society of Chicago, Illinois.