Brahms met Steven Osborne

Dag
Vrijdag 11.03.2022 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Pianoconcerto nr. 1 in d, opus 15
Symfonie nr. 6 in b, opus 74, 'Pathétique'
Price range
Vanaf €19

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Soms bewijst het heden het ongelijk van de geschiedenis: Brahms’ Eerste pianoconcerto werd bij de première in 1858 bijzonder slecht onthaald door publiek en critici. Nu vinden pianisten, dirigenten en liefhebbers het een meesterlijke bijdrage aan het pianorepertoire. Steven Osborne, publiekslieveling van de Antwerpse concertgangers, laat daar geen twijfel over bestaan. Elim presenteert daarnaast nog een andere mijlpaal uit de symfonische canon die je gehoord moet hebben, Tsjajkovski’s Zesde symfonie. Tijdens de Pathétique sleept Tsjajkovski de luisteraar mee naar zijn diepste zielenroerselen met compromisloze beklijving, vlak voordat de componist zijn laatste adem uitblaast.

Steven Osborne: artist in residence seizoen 2021-2022

Met gratis inleiding om 19:15

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Tijdens haar studies in Michigan was ze muziekdirecteur van het University of Michigan Campus Symphony Orchestra en het Michigan Pops Orchestra. In 2013 maakte ze deel uit van het Bruno Walter Conducting Scholarship en in 2015 volgde ze masterclasses bij Bernard Haitink in Lucerne. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Vanaf seizoen 2019-2020 wordt ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Hoogtepunten dit seizoen zijn haar debuutconcerten bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, het Philharmonia Orchestra, het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, het Frankfurt Radio Symphony Orchestra, het Orchestre National de Lyon, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Houston Symphony.

Lees verder
Steven Osborne

Steven Osborne

Instrument
piano

Steven Osborne is één van de leidende pianisten van Groot-Brittannië. Hij soleert regelmatig met orkesten als het London Symphony Orchestra, het London Philharmonic Orchestra, de Wiener Symphoniker, het Dallas Symphony Orchestra en het Salzburg Mozarteum en werkte samen met dirigenten als Christoph von Dohnányi, Vladimir Ashkenazy, Vladimir Jurowski en Jukka-Pekka Saraste. Op zijn repertoire staat een breed gamma van werken, gaande van Beethoven en Mozart tot Messiaen, Tippett en Crumb. Osborne neemt regelmatig cd's op voor Hyperion, wat hem inmiddels verscheidene prijzen opleverde.

Lees verder