Broadway in Borgerhout

Dag
Zaterdag 26.03.2016 - 15:00

De Roma

Straat
Turnhoutsebaan 286
Postcode
2140
Woonplaats
Antwerpen
Symfonie nr. 2
Rhapsody in blue
West Side story (Symfonische dansen)
Price range
€20

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Abonnementen

Over dit concert

Op zoek naar een excuus om nog eens ouderwets te swingen in uw concertzetel? Vraag uw kapper om een vetkuif en oefen uw vingerknip, want de multigetalenteerde dirigent Lahav Shani brengt het beste wat westelijk New York ooit voortbracht naar De Roma. Van achter de toetsen vult hij Bernsteins wervelende West Side story aan met Gershwins jazzy klavierfantasie Rhapsody in blue. Met Weills naar musicalglamour geurende symfonische klanken verlegt hij Broadway naar de Turnhoutsebaan.

Bio's

Lahav Shani

Lahav Shani

Functie
Gastdirigent

Lahav Shani is een van de meest veelbelovende jonge dirigenten van dit moment en maakt indruk met zijn ongelofelijke maturiteit en natuurlijke muzikaliteit. Zijn carrière nam een hoge vlucht nadat hij in 2013 de eerste prijs won op de Gustav Mahler International Conducting Competition. Shani is sinds seizoen 2017-2018 eerste gastdirigent van de Wiener Symphoniker en wordt vanaf seizoen 2018-2019 chef-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, waar hij Yannick Nézet-Séguin opvolgt en de jongste chef in de geschiedenis van het orkest wordt. In seizoen 2020-2021 volgt hij Zubin Mehta op als muziekdirecteur van het Israel Philharmonic Orchestra.

Lees verder
Lahav Shani

Lahav Shani

Instrument
piano

Lahav Shani is een van de meest veelbelovende jonge dirigenten van dit moment. Shani dirigeerde orkesten als het Israel Philharmonic Orchestra, Los Angeles Philharmonic, Nederlands Radio Filharmonisch Orkest, Philharmonia Orchestra, Gothenburg Symphony, Orchestre Philharmonique de Radio France, Rotterdams Philharmonisch Orkest, City of Birmingham Symphony, Seoul Philharmonic, Luzerner Sinfonieorchester en Royal Liverpool Philharmonic.

Lees verder