Bruckner 2 met Philippe Herreweghe

Dag
Zaterdag 09.10.2021 - 15:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Pianoconcerto nr. 4 in G, opus 58
Symfonie nr. 2 in c
Price range
Vanaf €17

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Abonnementen

Over dit concert

Toen iemand aan Bruckner vroeg wat de vele pauzes in zijn Tweede symfonie te betekenen hadden, antwoordde de componist: ‘Ziet u, als ik wat belangrijks te zeggen heb, moet ik toch eerst ademhalen?’ Het leverde, naast de bijnaam ‘Pausen-Symphonie’, een buitengewoon intrigerend muziekstuk op dat onder leiding van eredirigent en Brucknerfanaat Philippe Herreweghe niet anders kan dan beklijven. Onze artist in residence Steven Osborne is een graag geziene gast bij het Antwerps publiek. Hij opent zijn residentie bij ons met Beethovens Vierde pianoconcerto: nu in gedachten verzonken, dan weer jubelend virtuoos is het een prachtige dialoog tussen orkest en solist die ontroert en verbaast.  

Steven Osborne: artist in residence seizoen 2021-2022

Bio's

Philippe Herreweghe

Philippe Herreweghe

Functie
Eredirigent

Philippe Herreweghe engageert zich sinds 1997 als dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en is een veel gevraagd gastdirigent van orkesten zoals het Concertgebouworkest Amsterdam, het Gewandhausorchester Leipzig, het Scottisch Chamber Orchestra of het Tonhalle Orchester Zürich. Daarnaast richtte hij in 1970 het Collegium Vocale Gent op. Philippe Herreweghe bouwde in de loop der jaren een uitgebreide discografie op met meer dan 100 opnamen en begon in 2010 met een eigen label φ (PHI) om in volledige artistieke vrijheid een rijke en gevarieerde catalogus uit te bouwen.

Lees verder
Steven Osborne

Steven Osborne

Instrument
piano

Steven Osborne is één van de leidende pianisten van Groot-Brittannië. Hij soleert regelmatig met orkesten als het London Symphony Orchestra, het London Philharmonic Orchestra, de Wiener Symphoniker, het Dallas Symphony Orchestra en het Salzburg Mozarteum en werkte samen met dirigenten als Christoph von Dohnányi, Vladimir Ashkenazy, Vladimir Jurowski en Jukka-Pekka Saraste. Op zijn repertoire staat een breed gamma van werken, gaande van Beethoven en Mozart tot Messiaen, Tippett en Crumb. Osborne neemt regelmatig cd's op voor Hyperion, wat hem inmiddels verscheidene prijzen opleverde.

Lees verder