Bruckner 8

Dag
Vrijdag 13.03.2020 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Symfonie nr. 8 in c
Price range
Vanaf €18
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

De jonge componist Conrad Tao heeft lef: hij schreef met Everything Must Go een ‘prelude’ voor de tachtig minuten durende Achtste symfonie van Anton Bruckner, een van de machtigste symfonieën uit de literatuur. De wereldcreatie van deze bijzondere ‘curtain raiser’ werd gebracht door de New York Philharmonic onder leiding van onze voormalige chef-dirigent Jaap van Zweden. Tao slaagde glansrijk in zijn opzet dankzij zijn bovenaards gevoel voor muzikaliteit, waardoor deze prelude naadloos overgaat in Bruckners meesterwerk. Dirigent emeritus Edo de Waart keert terug naar Antwerpen om oude en nieuwe muziek letterlijk te verenigen. 

Met inleiding bij het concert om 19:15

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Update 10.03.2020
Omwille van gezondheidsredenen ziet dirigent emeritus Edo de Waart zich genoodzaakt zijn concert met het Antwerp Symphony Orchestra af te zeggen. Hij wordt vervangen door Hartmut Haenchen. Ook het programma wijzigt: Everything Must Go van Conrad Tao vervalt.

Update 12.03.2020
Het Antwerp Symphony Orchestra zet de veiligheid en de gezondheid van zijn publiek en medewerkers op de eerste plaats en volgt de richtlijnen van de overheid en expertenadviezen nauwgezet op. Uit solidariteit en burgerzin worden al onze concerten en activiteiten geschrapt vanaf vandaag (12 maart) tot en met maandag 13 april. De betroffen ticketkopers worden door ons gecontacteerd met een voorstel tot herboeking.

Meer informatie >>>

Bio's

Hartmut Haenchen

Functie
Gastdirigent

Hartmut Haenchen werd in 1943 geboren in Dresden en groeide op in het naoorlogse Oost-Duitsland. Het werd hem uitzonderlijk toegestaan te reizen en zo kon hij werken met de beste orkesten, waaronder het Concertgebouworkest en de Berliner Philharmoniker.

Lees verder