Buscemi

Sinds 1996 maakt Dirk Swartenbroekx (België) funky platen onder de naam Buscemi, een van zijn favoriete acteurs. Zijn stijl is diep en moeilijk te categoriseren: je hoort elementen van bossa, jazz, house, braziliaanse grooves, afrobeat, balkan, drum 'n bass en dub..... maar “dancemusic met een warm gevoel” is misschien wel de beste beschrijving van het geluid van Buscemi. Buscemi heeft tot nu toe 7 volledige solo-albums (Mocha Supremo, Our Girl in Havana, Camino Real, Retro Nuevo, In Situ, Nite People en Sol y Suave), 3 albums met Italiaanse pianist en componist Michel Bisceglia (Jazz Works - voor het beroemde Blue Note label, Vertov Luomo con La Macchina da Presa en Nosferatu - beide soundtracks voor de stomme films) en één album met de Italiaanse zanger Rocco Granata (Rocco Con Buscemi). Ook deed hij 2 jazz-mixcompilaties voor Blue Note (Sidetracks Vol. 2 A Warm Blue Note Session en Sidetracks Vol. 4 Caliente), een mix album voor Ministry Of Sound samen met Kenny Dope Gonzalez van Masters At Work (Ritmo De Bacardi), een mix album met Squadra Bossa (Welcome to the Party) en twee dubbele albums met remixes voor artiesten wereldwijd (Late Nite Reworks Vol 1 en Late Nite Reworks Vol 2). Ook is er een 3cd-compilatie uitgebracht in 2013 (Club Sodade) met de grootste hits van Buscemi.

Buscemi's vaardigheid om zijn hand in eigen boezem te steken, komt voort uit de manier waarop hij een breed scala aan muziekstijlen weet te combineren. Buscemi's groove is wereldwijd erkend alsook zijn faam als remixer. De man produceerde al meer dan 50 mixen, hij herwerkte tracks voor bands en artiesten als Melanie Gardot, Madredeus, Hooverphonic en Calexico.

 

Dirk Swartenbroekx verkent nog steeds zijn exquise wereldwijde smaak voor mooie meisjes (zoals te zien op zijn platenhoezen) en extra warme muziek. Hij is nog steeds een veelgevraagde DJ (eclectische, warme en diepe stijl! - afro, bossa, house, electro, balkan beats, dub, drum 'n bass, hits!.....), maar is ook te boeken als complete live-band met zijn act Squadra Bossa. Hij draaide enkele succesvolle dj- en live-gigs in meer dan 40 landen. (Canada, Spanje, Portugal, Oostenrijk, Turkije, Zwitserland, Roemenië, Malta, Italië, Ierland, Israël, VS, Zuid-Afrika, Denemarken, Duitsland, Engeland, Hongarije, Finland, Frankrijk, Mexico, Japan, China....