Choeur de Chambre de Namur

Het Kamerkoor van Namen werkt onder leiding van de grootste dirigenten, is te gast op de meest befaamde festivals in Europa en werd bekroond met de Grote Prijs van de Academie van Charles Cros in 2003, de Liliane Bettencourt Prijs van de Académie Française in 2006 en drie Octaves de La Musique (in 2007, 2011 en 2012). Het koor heeft een breed repertoire, gaande van middeleeuwse tot hedendaagse muziek. Daarnaast zet het zich sinds de oprichting in 1987 in voor de verdediging van de muzikale erfenis uit de eigen streek dankzij concerten en opnames van Lassus, Rogier, Hayne, Du Mont, Fiocco, Gossec, Gretry...

In 2010 werd de artistieke leiding van het Kamerkoor van Namen toevertrouwd aan de Argentijnse dirigent Leonardo García Alarcón. In 2016 werkte het koor mee aan Eliogabalo (Cavalli) in L'Opéra de Paris, en in 2017 aan Dido and Aeneas (Purcell) in L'Opéra Royal de Wallonie in Luik, onder de leiding van Guy van Waas.

In 2017-2018 vierde het koor z'n dertigste verjaardag met opvoeringen van Monteverdis L'Orfeo in Europa en Zuid-Amerika en producties rond muziek van Lully, Arcadelt en Händel. In 2019 bracht het koor werk van Händel (Saül), Lully (Isis) en Rameau (Les Indes Galantes). Het werkte ook mee aan Goethes-Fragmente, een nieuwe compositie van de Belgische componist Michel Fourgon.

Het Kamerkoor van Namen geniet van de steun van de Federatie Wallonië-Brussel, de Nationale Loterij, de stad en de provincie van Namen. 

www.cavema.be

Choeur de Chambre de Namur