Choeur de Chambre de Namur

Het Kamerkoor van Namen werkt onder leiding van de grootste dirigenten, is te gast op de meest befaamde festivals in Europa en werd bekroond met de Grote Prijs van de Academie van Charles Cros in 2003, de Liliane Bettencourt Prijs van de Académie Française in 2006 en drie Octaves de La Musique (in 2007, 2011 en 2012). Het koor heeft een breed repertoire, gaande van middeleeuwse tot hedendaagse muziek. Daarnaast zet het zich sinds de oprichting in 1987 in voor de verdediging van de muzikale erfenis uit de eigen streek dankzij concerten en opnames van Lassus, Rogier, Hayne, Du Mont, Fiocco, Gossec, Gretry...

In 2010 werd de artistieke leiding van het Kamerkoor van Namen toevertrouwd aan de Argentijnse dirigent Leonardo García Alarcón. Deze nieuwe samenwerking was meteen succesvol, zowel op het podium als in de opnamestudio (Judas Maccabaeus van Händel, Vespro a San Marco van Vivaldi, Il Diluvio universale van Falvetti, motetten en missen van Giorgi…). Het koor werkte ook onder leiding van dirigenten als Eric Ericson, Marc Minkowski, Pierre Cao, Jean-Claude Malgoire, Sigiswald Kuijken, Patrick Davin, Roy Goodman, Michael Schneider, Philippe Pierlot, Philippe Herreweghe, Peter Phillips en Jordi Savall.

Het Kamerkoor van Namen heeft een vijftigtal opnames op zijn actief, onder andere bij het label Ricercar. Ze werden kritisch geprezen en onder andere genomineerd voor de Victoires de la Musique Classique, Choc Classica, Diapason d’Or en de Editor’s Choice van Gramophone. 

Het Kamerkoor van Namen geniet van de steun van de Federatie Wallonië-Brussel, de Nationale Loterij, de stad en de provincie van Namen.

www.cavema.be

 

Choeur de Chambre de Namur