Christian Tetzlaff speelt Sibelius

Dag
Vrijdag 07.10.2016 - 20:00

DE SINGEL

Straat
Desguinlei 25
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Vioolconcerto in d, opus 47
Symfonie nr. 5, opus 50
Price range
€25 - €35

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Geen concerto waarin zoveel Grote Gevoelens te rapen vallen als dat van Jean Sibelius. Dit pièce de résistance van de vioolliteratuur wordt met hart en hoofd verdedigd door de fabuleuze vioolstilist Christian Tetzlaff. Daarvoor laat Edo de Waart horen waarom de Deen Carl Nielsen ooit vertelde dat muziek niets liever wil dan het uitgestrekte oppervlak van de stilte kapot te breken. In zijn zelden gespeelde, maar werkelijk spectaculaire Vijfde symfonie nemen hymnisch koper en kolkende strijkers het op tegen één kleine trom. Eén woord: onvergetelijk.

Bio's

Edo de Waart

Functie
Gastdirigent

Edo de Waart is muziekdirecteur van het New Zealand Symphony Orchestra en het Milwaukee Symphony Orchestra en eredirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en het Radio Filharmonisch Orkest. In seizoen 2019-2020 startte hij als Principal Guest Conductor bij het San Diego Symphony Orchestra. Tegen het einde van het seizoen van 2019 stopt als muziekdirecteur bij het New Zealand Symphony Orchestra, waar hij nog wel Conductor Laureate zal zijn. Daarnaast is hij vast verbonden aan het Saint Paul Chamber Orchestra.

Lees verder
Christian Tetzlaff

Christian Tetzlaff

Instrument
viool

Al bijna dertig jaar lang kan de Hamburgse violist Christian Tetzlaff muziekliefhebbers van over de hele wereld boeien. Op veertienjarige leeftijd maakte hij zijn concertdebuut met Beethovens Vioolconcerto. Zijn muzikale outlook heeft hij te danken aan zijn leraar aan het conservatorium van Lübeck, Uwe-Martin Haiberg. Hij treedt regelmatig op met orkesten als het London Philharmonic Orchestra, het Boston Symphony Orchestra, het San Francisco Symphony Ochestra en de Israel Philharmonic en is een bedreven kamermusicus.

Lees verder