Christophe Pochet

Christophe Pochet kreeg op 3-jarige leeftijd zijn eerste vioollessen bij Dejan Mijajev. Vanaf zijn vijftiende volgde hij les bij Philippe Hirshhorn en Ursula Gorniák aan het conservatorium van Brussel en later bij Guido De Neve aan het conservatorium van Antwerpen bij wie hij zijn ‘Meester’-diploma behaalde. In 2006 vervolmaakte hij zich met een Postgraduaat Solist aan de Musikhochschule van Karlsruhe bij Albrecht Breuninger. Hij nam met succes deel aan diverse meestercursussen: o. a. bij Jean-Jacques Kantorow, Herman Krebbers, Charles-André Linale, Mihaela Martin, Igor Oistrakh, Raphael Oleg, Henry Raudales, Eduard Schmieder en Thomas Zehetmair.

Hij is laureaat van diverse wedstrijden: Jong Tenuto op BRTN, Jong Talent, Jeunes Solistes op RTBF en de Charles de Bériot-wedstrijd. Op de 41ste Internationale Muziekwedstrijd voor de Jeugd te Neerpelt behaalde hij met zijn zus Nathalie de Eerste Prijs cum laude. In 1995 werd hij derde laureaat van de Internationale Herman Krebbers-wedstrijd te Maastricht en in 2003 kreeg hij met zijn voormalig strijkkwartet ‘Orion’ de eerste prijs op de wedstrijd ‘Promotie Vlaamse Muziek & Musicus’ voor strijkkwartetten van het Orpheusinstituut te Gent.

Sinds september 2002 is hij vast aangenomen als tutti eerste viool bij het Antwerp Symphony Orchestra.

Met het Van Ostaijen Strijkkwartet en actrice Christine Verheyden brengt hij een programma rond de gelijknamige dichter, ondersteund door de Genootschap Paul Van Ostaijen. Met Orquesta Tanguedia en Kommil Foo toerde hij door Vlaanderen en Nederland in de voorstelling ‘Kommil Foo de Luxe’. En nog met Orquesta Tanguedia bracht hij de muziek van Chris Carlier ‘Konkordiaplatz’ uit op CD. Ook is hij te horen in ‘Painted Curves’, een klarinetkwintet van Robert Groslot. Sinds 2011 volgt hij jazzviool aan de Antwerpse Muziekacademie bij Jeroen Baert en volgde zomerstages in Dworp en Neufchâteau bij Renaud Crols. Als concertsolist concerteerde hij in België, Duitsland en Nederland met de Sinfonia Concertante van Mozart en de vioolconcerti van Bach, Mendelssohn en Tchaikovsky o.l.v. Frans Cuypers, Koen Kessels en Edmond Saveniers. Hij speelt op een Antwerpse ‘Matthijs Hofmans’ viool uit 1710.