Clubconcert 11

Dag
Donderdag 10.03.2022 - 21:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
-30 jaar €14 / +30 jaar €20
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Van kleinkunst en popmuziek tot jazz en klassiek: de piano is alomtegenwoordig in de muziekwereld. De immer charmante toppianist Steven Osborne laat zien wat Mozart met het toetsinstrument kon verwezenlijken. Daarnaast heeft chef-dirigent Elim Chan ook muziek van Tsjajkovski klaarliggen voor (nieuwsgierige) liefhebbers van klassiek. Voel de energie van een symfonisch orkest live in de Elisabethzaal, samen met een bekende MC die de avond aan elkaar praat. Na afloop wordt het atrium omgetoverd in een club waar je met dj en drankje kan genieten van een loungy afterparty.

Met muziek van Mozart en Tsjajkovski

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Tijdens haar studies in Michigan was ze muziekdirecteur van het University of Michigan Campus Symphony Orchestra en het Michigan Pops Orchestra. In 2013 maakte ze deel uit van het Bruno Walter Conducting Scholarship en in 2015 volgde ze masterclasses bij Bernard Haitink in Lucerne. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Vanaf seizoen 2019-2020 wordt ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Hoogtepunten dit seizoen zijn haar debuutconcerten bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, het Philharmonia Orchestra, het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, het Frankfurt Radio Symphony Orchestra, het Orchestre National de Lyon, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Houston Symphony.

Lees verder
Steven Osborne

Steven Osborne

Instrument
piano

Steven Osborne is één van de leidende pianisten van Groot-Brittannië. Hij soleert regelmatig met orkesten als het London Symphony Orchestra, het London Philharmonic Orchestra, de Wiener Symphoniker, het Dallas Symphony Orchestra en het Salzburg Mozarteum en werkte samen met dirigenten als Christoph von Dohnányi, Vladimir Ashkenazy, Vladimir Jurowski en Jukka-Pekka Saraste. Op zijn repertoire staat een breed gamma van werken, gaande van Beethoven en Mozart tot Messiaen, Tippett en Crumb. Osborne neemt regelmatig cd's op voor Hyperion, wat hem inmiddels verscheidene prijzen opleverde.

Lees verder

Bart Cannaerts

Instrument
MC

De kans is groot dat u ooit al gelachen hebt met een grap van Bart Cannaerts. Op TV. Als gast in Mag Ik U Kussen, De Slimste Mens of Scheire en de Schepping. Als één van de bedenkers van Benidorm Bastards en Wat Als?. Of binnenkort misschien als presentator van De Pappenheimers. Of in een zaal. In 2006 won Bart de Culture Comedy Award (NL). De voorronde van deze wedstrijd was zijn eerste comedy-optreden ooit. Een jaar later won hij Humo’s Comedy Cup en in 2010 stond hij in de finale van het prestigieuze Leids Cabaretfestival (NL). Van dan af aan ging het snel voor Bart want zowel met zijn eerste solo-programma ‘Ik tel tot tien!’ als met de opvolger ‘Waar is Barry?’ scoorde hij bij pers en publiek. Sindsdien wordt deze jongen uit Sint-Katelijne-Waver dan ook bij de top van de Vlaamse cabaret- en comedywereld gerekend. Bart weet te zeggen dat hij dat geweldig plezierig vindt.

Lees verder

Buscemi

Instrument
DJ

Sinds 1996 maakt Dirk Swartenbroekx (België) funky platen onder de naam Buscemi, een van zijn favoriete acteurs. Zijn stijl is diep en moeilijk te categoriseren: je hoort elementen van bossa, jazz, house, braziliaanse grooves, afrobeat, balkan, drum 'n bass en dub..... maar “dancemusic met een warm gevoel” is misschien wel de beste beschrijving van het geluid van Buscemi.

Lees verder