Clubconcert 7

Dag
Donderdag 20.02.2020 - 21:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
-30 jaar €12, +30 jaar €19
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Tijdens de Clubconcerten verloopt de concertavond net iets anders: er is geen dresscode en het concert duurt slechts 75 minuten. Het orkest speelt korte fragmenten uit Antoine et Cléopâtre van Schmitt en de opzwepende wals van Ravel en de gebroeders Jussen brengen je in vervoering met virtuoze acrobatie op twee piano’s. Charlotte Vandermeersch is op geheel eigen wijze onze MC van dienst. Na afloop wordt het atrium omgetoverd in een club waar je met dj Buscemi en drankje kan genieten van een loungy afterparty.

Clubconcert op muziek van Ravel, Schmitt en Poulenc.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Jaime Martin

Jaime Martin

Functie
Gastdirigent

Jaime Martín is hoofddirigent en artistiek directeur van het Gävle Symphony Orchestra, chef-dirigent van het Orquesta de Cadaqués en artistiek directeur van het Santander International Festival. Na een carrière als vooraanstaand fluitist maakte hij zijn opwachting als dirigent bij diverse internationaal gerenommeerde orkesten zoals het London Philharmonic Orchestra, het Orchestre Philharmonique de Radio France en het New Zealand Symphony Orchestra. Hij debuteerde als operadirigent in El Escorial Madrid en in 2013 dirigeerde hij voor het eerst in de English National Opera. Op cd is hij te horen als dirigent en als fluitist.

Lees verder

Arthur Jussen

Instrument
piano

Ondanks zijn jonge leeftijd bouwde pianist Ar­thur Jussen al een grote reputatie op binnen het internationale concertcircuit, zowel solo als samen met zijn broer Lucas – ook pianist. Leny Bettmann was de eerste pianodocent van Arthur Jussen, in zijn geboorteplaats Hilversum. Later volgden de broers lessen bij Jan Wijn, Ton Hartsuiker en Maria João Pires. Ze wonnen diverse prijzen, waaronder in 2011 de eerste Concertgebouw Young Talent Award.

Lees verder
Jussen

Lucas Jussen

Instrument
piano

Lucas Jussen bouwde als solist en als vaste duopartner van zijn broer Arthur al een stevige internationale carrière uit. Hij kreeg les van Maria João Pires, Jan Wijn en Ton Hartsuiker. Lucas studeerde bovendien bij Menahem Pressler in de V.S. en bij Dmitri Bashkirov aan de Escuela Superior de Música Reina Sofia in Madrid. In 2010 tekenden Lucas en Arthur een platendeal met Deutsche Grammophon. Lucas is artist-in-residence bij het Nederlands Kamerorkest.

Lees verder

Charlotte Vandermeersch

Instrument
acteur

Charlotte Vandermeersch studeerde in 2005 af aan Studio Herman Teirlinck in Antwerpen als Meester in de Dramatische Kunst. Ze speelde en zong in tal van theaterproducties bij onder meer SKaGeN, Wunderbaum, Abattoir Fermé, de Roovers, WALPURGIS, HETPALEIS, KVS, STAN, Olympique Dramatique, Ontroerend Goed… Vandermeersch speelde intussen ook verscheidene tv-rollen in o.m. Red Sonja, Wat Als?, Het Goddelijke Monster, De Anneliezen, De Ronde, Code 37 en Zingaburia. In 2010 speelde ze de hoofdrol in de film Turquaze. Ook in de films Dagen zonder lief, Loft en (N)iemand was ze te zien. In 2012 nam ze de hoofdrol in de televisieserie Deadline 14/10 voor haar rekening, waarop ook Deadline 25/5 volgde in 2014. In 2016 was ze te zien in de speelfilms De Premier en Belgica en in de televisiereeks#hetisingewikkeld.

Lees verder

Buscemi

Instrument
DJ

Sinds 1996 maakt Dirk Swartenbroekx (België) funky platen onder de naam Buscemi, een van zijn favoriete acteurs. Zijn stijl is diep en moeilijk te categoriseren: je hoort elementen van bossa, jazz, house, braziliaanse grooves, afrobeat, balkan, drum 'n bass en dub..... maar “dancemusic met een warm gevoel” is misschien wel de beste beschrijving van het geluid van Buscemi.

Lees verder