Clubconcert 8 - Geannuleerd

Dag
Donderdag 05.11.2020 - 21:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
Vanaf €13
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Tijdens de Clubconcerten verloopt de concertavond net iets anders: korte stukken, veel afwisseling en een MC die voor interactie zorgt tussen orkest en publiek. Het orkest vertelt met Dukas’ L’Apprenti sorcier het verhaal van de tovenaarsleerling en de betoverde bezemsteel en percussionist Dominique Vleeshouwers – winnaar van de Nederlandse Muziekprijs 2020 – gaat aan de slag met de jazzy Tapdance van de Nederlander Louis Andriessen. En dan de Boléro van Ravel: iedereen kent dit werk, maar enkel live komen alle opeenvolgende instrumentensolo’s tot hun recht. Geef je helemaal over aan die onverbiddelijke crescendo van het bijna onhoorbare tromgeroffel aan het begin tot de apotheose met de geluidsknop op 11! Een bekende MC praat het geheel aan elkaar en na afloop wordt het atrium omgetoverd in een club waar je met dj en drankje kan genieten van een loungy afterparty.

Clubconcert op muziek van Dukas, Andriessen en Ravel

Update 01.10.2020
Onze Clubconcerten staan voor casual concertavonden met een loungy afterparty om na afloop nog wat na te praten met vrienden en collega's. In de huidige omstandigheden en met de geldende afstandsregels gaat een groot deel van de charme van onze Clubconcerten verloren. Daarom hebben we jammer genoeg moeten beslissen om dit Clubconcert te annuleren. Ticketkopers worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

 

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Sinds seizoen 2019-2020 is ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. In het seizoen 2022-2023 is ze bovendien artist in residence bij de Wiener Musikverein.

Lees verder

Dominique Vleeshouwers

Instrument
percussie
Lees verder