Concert+ (SO - DKO)

Ook buiten de schooluren ben je met je klas welkom bij het Antwerp Symphony Orchestra. Neem je leerlingen mee naar de prachtige Koningin Elisabethzaal voor een van onze concerten.

Concert+ biedt leerlingen en begeleider(s) de kans om tegen een voordeelprijs naar het concert te gaan én een pre-talk bij te wonen. Tijdens deze pre-talk geeft Kaat Haest, samen met een orkestmuzikant, solist of dirigent, een introductie op het concert. Zij goochelt niet met jaartallen en moeilijke musicologische termen, maar geeft je interessante achtergrondinformatie. De pre-talk start 90 minuten voor aanvang van het concert.

Hieronder vind je enkele concertsuggesties voor seizoen 2020-2021, maar uiteraard ben je ook welkom op onze andere concerten*!

---

Philippe Herreweghe dirigeert Beethoven
Za 10.10.2020 - 20:00
Koningin Elisabethzaal, Antwerpen 

Philippe Herreweghe dirigent
Alexander Lonquich piano
Muziek van Beethoven en Schumann

De meest heroïsche symfonie en ouverture van de jarige Beethoven zijn zonder twijfel de Eroica-symfonie en de ouverture tot Egmont: muziek die je live moét gehoord hebben. Nog op het programma: toppianist Alexander Lonquich met het Pianoconcerto van Schumann.

---

De Twaalfde symfonie van Sjostakovitsj
Vr 26.02.2021 - 20:00
Koningin Elisabethzaal, Antwerpen

Kirill Karabits dirigent
Vadim Gluzman viool
Muziek van Goebajdoelina en Sjostakovitsj

In zijn Twaalfde symfonie vertelt Sjostakovitsj het verhaal van de woelige Oktoberrevolutie in Rusland, inclusief een muzikale schildering van de kruiser Aurora die hiervoor letterlijk het startschot gaf. Als tegengewicht voor dit machtsvertoon is er Goebajdoelina’s Offertorium, een betoverend vioolconcerto dat zich ver boven het revolutionaire wapengekletter beweegt.

---

Truls Mørk ontroert met Sjostakovitsj
Vr 22.01.2021 - 20:00
Koningin Elisabethzaal, Antwerpen

Elim Chan dirigent
Truls Mørk cello
Muziek van Sjostakovitsj en Mahler

Luister naar het Eerste celloconcerto van Sjostakovitsj en je bent voor altijd verslingerd aan een van de grootste Russische componisten ooit. Hetzelfde geldt voor de Eerste symfonie van Mahler: jachthoorns in de verte, vogelgekwetter vlakbij en het bekende deuntje van Broeder Jacob in mineur maken de muziek van Mahler boeiend van begin tot eind!

---

Strauss en Gershwin met chef-dirigent Elim Chan
Za 27.03.2021 - 20:00
Koningin Elisabethzaal, Antwerpen

Elim Chan dirigent
Louis Schwizgebel piano
Muziek van Adams, Gershwin en Strauss

Richard Strauss wist als geen ander personages tot leven te wekken met zijn muziek. Zo laat hij het orkest de avonturen van vrouwenversierder Don Juan en opperschelm Tijl Uilenspiegel in geuren en kleuren vertellen. Plus: het swingende Pianoconcerto van Gershwin.

---

Gerust en veilig samen met je leerlingen of studenten naar onze educatieve activiteiten in deze speciale tijden

We treffen alle voorbereidingen om ervoor te zorgen dat je na de zomer gerust en veilig samen met je leerlingen of studenten van onze educatieve activiteiten kan blijven genieten. Het onthaal zal anders verlopen, je zal verspreid over de zaal zitten en ook het orkest zal anders opgesteld staan op het podium.

Als we - omwille van het Coronavirus - in de toekomst concerten en activiteiten moeten aanpassen of annuleren, dan brengen wij je hiervan als eerste op de hoogte. In geen geval ben je je geld kwijt, we bieden je uiteraard altijd een gepaste compensatie of oplossing.

 

*Niet van toepassing op tickets voor prestigeconcerten (Galaconcert, Filmconcerten en Nieuwjaarsconcert). Beperkt aantal tickets per concert.