Concertstream: De Eerste symfonie van Sjostakovitsj

Dag
Vrijdag 26.02.2021 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Angel: poème nocturne d'après Lermontoff
Vioolconcerto nr. 2 in g, opus 63
Symfonie nr. 1 in f, opus 10
Price range
€13, gratis voor Vrienden (reserveren verplicht) - je ticket is geldig voor de livestream om 13:00 en de concertstream om 20:00

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Sjostakovitsj heeft zijn start niet gemist: de Eerste symfonie - een afstudeerproject, nota bene - van de 18-jarige Rus kreeg meteen na de première in Sint-Petersburg in 1926 internationale aandacht en verscheen gauw tot in Philadelphia op de concertaffiches. En met zijn unieke (zwarte) humor, heerlijke contrasten tussen kwiek samenspel van een handvol musici en orkestraal geweld en de typische, duivelse virtuositeit is zijn symfonische eersteling meteen 100% Sjostakovitsj. Toen hij in 1935 in Rusland de Stalinistische donderwolken zag samenpakken, woonde de uithuizige Prokofjev de première van zijn grandioze Tweede vioolconcerto bij in Madrid, met het onwezenlijk mooie Andante assai. Vadim Gluzman - leerling van Isaac Stern en geboren in de toenmalige Sovjet-Unie - is als regelmatige gast bij 's werelds beste orkesten de geknipte solist voor dit meesterwerk.

---

Om 13:00 kan je de onafgewerkte livestream van het concert bekijken. Vanaf 20:00 kan je de concertstream bekijken: een hoogstaande concertregistratie zonder onderbrekingen voor podiumwissels en met toevoeging van de begin- en eindgeneriek.  

---

Update 13.01.2021
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kondigde de Vlaamse overheid eind oktober extra maatregelen aan. Hierdoor zijn we helaas genoodzaakt om onze concerten achter gesloten deuren te spelen en de tickets voor het concert in de Koningin Elisabethzaal te annuleren. Ticketkopers worden binnenkort persoonlijk op de hoogte gebracht. Ook het programma van dit concert werd gewijzigd: het oorspronkelijke programma met het Offertorium van Goebajdoelina en de Twaalfde symfonie van Sjostakovitsj vervalt.
 
Het concert kan wel online bekeken worden. Hiervoor heb je een apart ticket nodig.
 
Ben je Vriend?
Dan kijk je gratis naar de concertstream. Meld je hiervoor aan bij je persoonlijke account op onze website, koop een ticket voor de concertstream. Je Vrienden-korting wordt bij het afrekenen automatisch toegepast.
 
Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Kirill Karabits

Functie
Gastdirigent

Kirill Karabits is hoofddirigent van het Bournemouth Symphony Orchestra en werd in mei 2013 door de Engelse Royal Philharmonic Society uitgeroepen tot ‘dirigent van het jaar’. Recent debuteerde Karabits ook bij de orkesten van Cleveland en Philadelphia en bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Konzerthausorchester Berlin, het BBC Symphony Orchestra, het Royal Philharmonic Orchestra, het Orchestre National de France, het Malaysian Philharmonic Orchestra en het Yomiuri Nippon Symphony Orchestra.

Lees verder