Concertstream: De Johannespassie van Bach

Dag
Zaterdag 03.04.2021 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
€13, gratis voor Vrienden (reserveren verplicht) - je ticket is geldig voor de livestream op vrijdag 02.04 om 13:00 en de concertstream op zaterdag 03.04 om 20:00

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Wie Pasen zegt, zegt Bach. In 2021 brengt het Antwerp Symphony Orchestra de Johannespassie onder leiding van Christoph Prégardien. Dankzij zijn jarenlange expertise en meesterlijk gevoel voor muzikale zeggingskracht wordt hij internationaal beschouwd als een van de beste dirigenten van Bachs passies. De Johannespassie wordt ook wel ‘de enige opera van Bach’ genoemd dankzij de dramatische scènes en de felle muziek – het huiveringwekkende openingskoor Herr, unser Herrscher doet je de haren ten berge rijzen. Tijdens dit passieconcert van Antwerp Symphony kan je luisteren naar Johannes’ verhaal over een krachtige, begeesterende Messias.

In een unieke concertfilm worden beeld en muziek met elkaar verweven. Je geniet van het passieconcert én van de indrukwekkende kunstwerken van Rubens en Van Dyck die je in de Antwerpse musea en kerken vindt. 

---

Op vrijdag 02.04 om 13:00 kan je de onafgewerkte livestream van het concert bekijken. Op zaterdag 03.04 vanaf 20:00 kan je de concertstream bekijken: een hoogstaande concertregistratie zonder onderbrekingen voor podiumwissels en met toevoeging van de begin- en eindgeneriek.  

---

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kondigde de Vlaamse overheid eind oktober extra maatregelen aan. Hierdoor zijn we helaas genoodzaakt om onze concerten achter gesloten deuren te spelen. Het concert kan wel online bekeken worden. Hiervoor heb je een apart ticket nodig.

Ben je Vriend?
Dan kijk je gratis naar de concertstream. Meld je hiervoor aan bij je persoonlijke account op onze website, koop een ticket voor de concertstream. Je Vrienden-korting wordt bij het afrekenen automatisch toegepast.
 
Met de steun van de Belgische Tax Shelter en BNP Paribas Fortis Film Finance.

Bio's

Christoph Prégardien

Functie
Gastdirigent
Lees verder

Vlaams Radiokoor

Instrument
koor

Het Vlaams Radiokoor werd in 1937 als professioneel kamerkoor opgericht door de toenmalige openbare omroep (NIR). Vandaag de dag is het koor een ensemble van uitzonderlijk hoog niveau, dat zowel in binnen- als in buitenland tot de top gerekend wordt. De 32 zangers repeteren onder leiding van chef-dirigent Bart Van Reyn in Studio 1 van het bekende Flageygebouw in Brussel, en concerteren in heel Vlaanderen en Europa.

Lees verder