Concertstream: Het octet van Mendelssohn

Dag
Zondag 31.01.2021 - 15:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Strijkoctet in Es, opus 20
Price range
€5, gratis voor Vrienden (reserveren verplicht)

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Abonnementen

Over dit concert

Met het componeren van zijn Strijkoctet ging Felix Mendelssohn de uitdaging aan om een werk te schrijven voor 32 snaren. Het resultaat is grandioos en werd niet toevallig ‘een van de mirakels van de negentiende eeuw’ genoemd. Acht strijkers van Antwerp Symphony ontroeren je vanaf de bloedmooie openingsmaten met Mendelssohns grootse Octet.

---

Update 13.01.2021
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kondigde de Vlaamse overheid eind oktober extra maatregelen aan. Hierdoor zijn we helaas genoodzaakt om onze concerten achter gesloten deuren te spelen en de tickets voor het concert in AMUZ te annuleren. Ticketkopers worden binnenkort persoonlijk op de hoogte gebracht. Ook het programma van dit concert werd gewijzigd: het Zesde strijkkwartet van Mendelssohn vervalt. 

Het concert kan wel online bekeken worden. Hiervoor heb je een apart ticket nodig.
 
Ben je Vriend?
Dan kijk je gratis naar de concertstream. Meld je hiervoor aan bij je persoonlijke account op onze website, koop een ticket voor de concertstream. Je Vrienden-korting wordt bij het afrekenen automatisch toegepast.

Bio's

Lisanne Soeterbroek

Lisanne Soeterbroek

Instrument
viool

Lisanne Soeterbroek studeerde viool bij Coosje Wijzenbeek en Vera Beths aan het conservatorium van Den Haag en bij Eszter Haffner in Graz. Sinds 2009 is ze de eerste violiste van het Vespucci Kwartet. Van 2009 tot 2013 was ze aanvoerder van de tweede violen bij het Nederlands Kamerorkest, in 2013 werd ze concertmeester bij het Antwerp Symphony Orchestra. Ze won prijzen op diverse internationale wedstrijden en trad op als solist bij tal van orkesten.

Lees verder

Mimi Jung

Mimi Jung startte met vioolstudies op vierjarige leeftijd en ze behaalde haar bachelordiploma aan de Carnegie Mellon University bij Cyrus Forough en haar masterdiploma aan het conservatorium in Maastricht bij Yuzuko Horigome. Ze volgde masterclasses bij onder anderen Vadim Gluzman, Dmitri Berlinski, Oleh Krysa en Rodney Friend.

Lees verder

Mara Mikelsone

Instrument
viool

Mara Mikelsone werd geboren in Riga en studeerde viool aan de Latvian Academy of Music en aan het conservatorium van Amsterdam. Ze is prijswinnaar van diverse wedstrijden en volgde masterclasses bij Reiner Kussmaul, Jacque Gestem, Antje Weithaas en Christian Altenburger. Al op zestienjarige leeftijd begon ze mee te spelen in gerenommeerde internationale jeugdorkesten zoals het Schleswig Holstein Festivalorchester en het Gustav Mahler Jugendorchester. Ze speelde onder topdirigenten als Mariss Jansons, Claudio Abbado, Franz Welser-Moest en Ivan Fisher. Ze was lid van de Riga Chamber Players en het Rigas Festival Orchestra, en werkte als tutti eerste viool in Het Gelders Orkest. Sinds 2012 is ze lid van het Antwerp Symphony Orchestra als tutti eerste viool.

Lees verder

Dino Dragovic

Instrument
altviool

Dino Dragovic is sinds 2018 altviolist bij het Antwerp Symphony Orchestra. Dino Dragovic werd geboren te Belgrado en ontving zijn eerste lessen viool op de leeftijd van acht jaar. Op 13-jarige leeftijd raakte hij gefascineerd door de donkere klank van de altviool en besliste naar dit instrument over te schakelen.

Lees verder

Maria Mudrova

Instrument
cello

Maria Mudrova, die in 1982 werd geboren in Nizhniy Novgorod (Rusland), toonde al op een zeer jonge leeftijd haar uitzonderlijke muzikale vaardigheden. Sinds ze vijf jaar oud was kreeg ze pianolessen en een jaar later ook haar eerste cello-les. Maria studeerde met succes af aan het Music Lyceum for Specially Gifted Children. Vervolgens zette ze haar studies verder in Moskou, waar ze eerst studeerde aan het Gnessin College en vervolgens aan het Moscow State Conservatory. Onder haar docenten in Rusland telt men Professor German Gavrilov, Zoya Kuimova en Professor Igor Gavrysh. Na cum laude te zijn afgestudeerd aan het conservatorium van Moskou, werd Maria uitgenodigd om in Wenen een postgraduaat te volgen bij Valentin Erben, professor aan de ”Universität der Musik und darstellende Kunst” en lid van het “Alban Berg Quartett”. Sinds 2010 speelt ze in het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder