Concertstream: Nieuwjaar met Elim

Dag
Vrijdag 08.01.2021 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
€13, gratis voor Vrienden

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Volgens de huidige maatregelen mag het orkest samen repeteren en spelen achter gesloten deuren, en we laten je graag meegenieten van de muziek die klinkt in onze concertzaal. Op vrijdag 8 januari streamen we ons traditionele Nieuwjaarsconcert vanuit de Koningin Elisabethzaal.

Het Antwerp Symphony Orchestra viert oud en nieuw met muziek van o.a. Sjostakovitsj en Strauss. Met hun onovertroffen muziek en onze immer energieke chef-dirigent Elim Chan hebben we alles in huis voor een spetterend nieuwjaarsconcert bij jou thuis!

---

Update 04.01.2021
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kondigde de Vlaamse overheid eind oktober extra maatregelen aan die tot half januari gelden. Hierdoor zijn we helaas genoodzaakt om onze concerten achter gesloten deuren te spelen en de tickets voor dit concert te annuleren. Ook ziet soliste Tine Thing Helseth zich genoodzaakt haar engagement bij het Antwerp Symphony Orchestra af te zeggen. Ticketkopers werden persoonlijk op de hoogte gebracht.

***Het concert kan wel online bekeken worden. Hiervoor heb je een apart ticket nodig.***
 
Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Tijdens haar studies in Michigan was ze muziekdirecteur van het University of Michigan Campus Symphony Orchestra en het Michigan Pops Orchestra. In 2013 maakte ze deel uit van het Bruno Walter Conducting Scholarship en in 2015 volgde ze masterclasses bij Bernard Haitink in Lucerne. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Vanaf seizoen 2019-2020 wordt ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Hoogtepunten dit seizoen zijn haar debuutconcerten bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, het Philharmonia Orchestra, het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, het Frankfurt Radio Symphony Orchestra, het Orchestre National de Lyon, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Houston Symphony.

Lees verder