Concertstream: Sol Gabetta ontroert met Sjostakovitsj

Dag
Vrijdag 22.01.2021 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Blumine
Celloconcerto nr. 1 in Es, opus 107
Symfonie nr. 1 in C, opus 21
Price range
€13, gratis voor Vrienden (reserveren verplicht)

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Dimitri Sjostakovitsj ondervond aan den lijve hoe beknottend macht kan zijn. Alles wat niet in de kraam van de Sovjet-autoriteiten paste, werd gebannen uit de concertzalen en theaters. Zijn composities worden dan ook vaak beschouwd als politieke statements, maar zijn Eerste celloconcerto is in de eerste plaats een indrukwekkend kunstwerk dat tot ademloos luisteren dwingt, zeker wanneer een soliste als Sol Gabetta het woord neemt. Verder schildert Gustav Mahler met zijn Blumine, het oorspronkelijke tweede deel van zijn Eerste symfonie, een buitengewoon romantische scène en stoot Beethoven met zijn Eerste symfonie tegen de grenzen van het 18e-eeuws classicisme. Kom genieten van deze drie meesterwerken.

---

Update 12.01.2021
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kondigde de Vlaamse overheid eind oktober extra maatregelen aan. Hierdoor zijn we helaas genoodzaakt om onze concerten achter gesloten deuren te spelen en de tickets voor het concert in de Koningin Elisabethzaal te annuleren. Ticketkopers worden binnenkort persoonlijk op de hoogte gebracht. Ook het programma van dit concert werd gewijzigd: de Eerste symfonie van Mahler wordt vervangen door de Eerste symfonie van Beethoven, solist Truls Mørk wordt vervangen door Sol Gabetta. 
 
Het concert kan wel online bekeken worden. Hiervoor heb je een apart ticket nodig.
 
Ben je Vriend?
Dan kijk je gratis naar de concertstream. Meld je hiervoor aan bij je persoonlijke account op onze website, koop een ticket voor de concertstream. Je Vrienden-korting wordt bij het afrekenen automatisch toegepast.
 
Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.
 
*This livestream is only accessible to residents of the EU, Switzerland, Norway and the UK. We reserve the right to cancel any tickets that were purchased by residents outside of this region.

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Sinds seizoen 2019-2020 is ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. In het seizoen 2022-2023 is ze bovendien artist in residence bij de Wiener Musikverein.

Lees verder

Sol Gabetta

Instrument
cello

De Argentijnse celliste Sol Gabetta vatte haar cello­studies aan in Buenos Aires, en zette ze later voort in Madrid en Berlijn. In 2004 brak ze internationaal door met haar debuut bij de Wiener Philharmoniker onder leiding van Valery Gergiev, en met het winnen van de Credit Suisse Young Artist Award

Lees verder