Concertstream: Spaanse sferen

Dag
Vrijdag 05.03.2021 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Celloconcerto, ‘Sangita’
El amor brujo (suite, 1925)
Capriccio espagnol, opus 34
Price range
€13, gratis voor Vrienden (reserveren verplicht) - je ticket is geldig voor de livestream om 13:00 en de concertstream om 20:00

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

De Spaanse muziek blijkt tot ver buiten haar landsgrenzen een schat boordevol inspiratie. De Rus Rimski-Korsakov schreef met zijn Capriccio espagnol een weergaloos georkestreerde hit en met de zonovergoten muziek van de Spaanse de Falla waan je je helemaal in het land van castagnetten en flamencomuziek. Met Wim Henderickx’ speciaal voor Antwerp Symphony geschreven Celloconcerto, ‘Sangita’ brengt de winnaar van de eerste editie van de Koningin Elisabethwedstrijd voor cello in 2017 Victor Julien-Laferrière dit werk voor de eerste keer naar België, na een succesvolle wereldcreatie op de Cello Biënnale 2018 in Amsterdam.

---

Om 13:00 kan je de onafgewerkte livestream van het concert bekijken. Vanaf 20:00 kan je de concertstream bekijken: een hoogstaande concertregistratie zonder onderbrekingen voor podiumwissels en met toevoeging van de begin- en eindgeneriek.  

---

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kondigde de Vlaamse overheid eind oktober extra maatregelen aan. Hierdoor zijn we helaas genoodzaakt om onze concerten achter gesloten deuren te spelen. Het concert kan wel online bekeken worden. Hiervoor heb je een apart ticket nodig.
 
Ben je Vriend?
Dan kijk je gratis naar de concertstream. Meld je hiervoor aan bij je persoonlijke account op onze website, koop een ticket voor de concertstream. Je Vrienden-korting wordt bij het afrekenen automatisch toegepast.
 
Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Mihhail Gerts

Functie
Gastdirigent

De Estse dirigent Mihhail Gerts maakt de laatste jaren furore met succesvolle debuutconcerten bij onder meer het NHK Symphony Orchestra, het Osaka Philharmonic Orchestra, de Staatskapelle Weimar, het Helsinki Philharmonic Orchestra en het Stavanger Symphony Orchestra.

Lees verder

Victor Julien-Laferrière

Instrument
cello

Eerste prijs Koningin Elisabethwedstrijd voor cello 2017 - Grote Internationale Prijs Koningin Elisabeth

Lees verder