Concertstream: Strauss & Wagner

Dag
Vrijdag 12.03.2021 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Serenade voor 13 blazers in Es, opus 7
Metamorphosen
Siegfried-Idyll
Price range
€13, gratis voor Vrienden (reserveren verplicht)

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

De zeventienjarige Richard Strauss was nog niet eens volwassen toen hij een van zijn meest gespeelde composities schreef. De Serenade voor 13 blazers blaakt van de Mozartiaanse traditie en heerlijke lyriek. Ruim 50 jaar later, tijdens de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog, schreef hij het bijzonder krachtige werk voor 23 strijkers, Metamorphosen. Strauss citeert toepasselijk Beethovens begrafenismars uit zijn Derde symfonie als klaagzang voor de culturele vernietiging die Duitsland over zich afgeroepen had. Blazers en strijkers herenigen zich weer voor wat het beroemdste verjaardagscadeau uit de muziekgeschiedenis moet zijn: Wagners Siegfried-Idyll, gecomponeerd voor zijn echtgenote Cosima. Mis deze Duitse meesterwerken door Antwerp Symphony niet.

---

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kondigde de Vlaamse overheid eind oktober extra maatregelen aan. Hierdoor zijn we helaas genoodzaakt om onze concerten achter gesloten deuren te spelen. Het concert kan wel online bekeken worden. Hiervoor heb je een apart ticket nodig.
 
Ben je Vriend?
Dan kijk je gratis naar de concertstream. Meld je hiervoor aan bij je persoonlijke account op onze website, koop een ticket voor de concertstream. Je Vrienden-korting wordt bij het afrekenen automatisch toegepast.
 
Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Karl-Heinz Steffens

Karl-Heinz Steffens

Functie
Gastdirigent

Karl-Heinz Steffens is chef-dirigent en muziekdirecteur van de Deutsche Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz en neemt dit seizoen zijn taak op als muziekdirecteur van het Norwegian National Opera & Ballet. Pas vanaf 2007, na een succesvolle carrière als klarinettist, wijdde Steffens zich volledig aan orkestdirectie. Hij stond onder andere voor de Berliner Philharmoniker, de Münchner Philharmoniker, de Wiener Symphoniker en het Tonhalle-Orchester Zürich. Als operadirigent trad hij op in het Teatro alla Scala Milaan, de Berlijnse Staatsoper Unter den Linden en het Opernhaus Zürich.

Lees verder