De Boléro met Elim - Geannuleerd

Dag
Zondag 08.11.2020 - 11:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Le tombeau de Couperin
Celloconcerto nr. 1 in a, opus 33
Cantilene voor cello en orkest
Boléro
Price range
Vanaf €13, met gratis koffie*

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Een gestage opbouw van volume en suspens van wel een kwartier lang onder leiding van een onverstoorbare trom: dat is wat de Boléro van Ravel sinds jaar en dag zo populair maakt. Chef-dirigent Elim Chan wijst de talloze solisten aan tijdens deze showpiece voor orkest. Maar eerst speelt onze cello-aanvoerder Raphael Bell het prachtige Eerste celloconcerto van Saint-Saëns en De Boecks ontwapenende Cantilene. De zondagochtend begint met Dukas’ L’Apprenti sorcier dat mede dankzij Goethes gelijknamige ballade en Disney’s Fantasia – waarin tovenaarsleerling Mickey Mouse een op hol geslagen bezemsteel probeert te temmen – onsterfelijk werd.

---
Programmaboekjes enkel in voorverkoop 
Tot het einde van het jaar kan je je programmaboekje voor het concert enkel op voorhand online bestellen. Je ontvangt een voucher die je op de dag van het concert kan omwisselen voor een programmaboekje. Je kan ter plaatse geen programmaboekje meer kopen.
---
Update 28.10.2020
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de Vlaamse overheid op dinsdag 27 oktober extra maatregelen aangekondigd. Hierdoor zijn we helaas genoodzaakt alle geplande concerten en activiteiten tot en met 22 november te annuleren. Ticketkopers worden zo snel mogelijk persoonlijk op de hoogte gebracht. 
 
Update 23.10.2020
Op vrijdag 23 oktober werd door de regering aangekondigd dat de maximale capaciteit van de Koningin Elisabethzaal wordt aangepast naar 200 personen. Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om onze concerten op een veilige en aangename manier bij te wonen, kiezen we ervoor om dit concert twee keer op één dag uit te voeren. Ticketkopers worden hierover persoonlijk op de hoogte gebracht.
 
Update 01.10.2020
Om ervoor te zorgen dat iedereen op een veilige en comfortabele manier van het concert kan genieten, moeten we het programma van sommige concerten aanpassen. Daarom wordt L'Apprenti sorcier van Dukas vervangen door Le Tombeau de Couperin van Ravel. De rest van het programma blijft ongewijzigd.
 
Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.
 
*In samenwerking met Le Pain Quotidien


Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Sinds seizoen 2019-2020 is ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. In het seizoen 2022-2023 is ze bovendien artist in residence bij de Wiener Musikverein.

Lees verder
Raphael Bell

Raphael Bell

Instrument
cello

Raphael Bell is aanvoerder van de cellosectie bij het Antwerp Symphony Orchestra, mede-artistiek directeur van La Loingtaine in Montigny-sur-Loing, medestichter van de Camerata Fontainebleau en oprichter en mede-artistiek directeur van het Charlottesville Chamber Music Festival in zijn geboortestad Virginia.

Lees verder