De Johannespassie van Bach - Geannuleerd

Dag
Zaterdag 03.04.2021 - 20:00

Cultuurcentrum Hasselt

Straat
Kunstlaan 5
Postcode
3500
Woonplaats
Hasselt
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Wie Pasen zegt, zegt Bach. In 2021 brengt het Antwerp Symphony Orchestra de Johannespassie onder leiding van Christoph Prégardien. Dankzij zijn jarenlange expertise en meesterlijk gevoel voor muzikale zeggingskracht wordt hij internationaal beschouwd als een van de beste dirigenten van Bachs passies. De Johannespassie wordt ook wel ‘de enige opera van Bach’ genoemd dankzij de dramatische scènes en de felle muziek – het huiveringwekkende openingskoor Herr, unser Herrscher doet je de haren ten berge rijzen. Tijdens dit passieconcert van Antwerp Symphony kan je luisteren naar Johannes’ verhaal over een krachtige, begeesterende Messias.

---

Update 21.12.2020
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kondigde de Vlaamse overheid eind oktober extra maatregelen aan. Hierdoor zijn we helaas genoodzaakt om de tickets voor dit concert te annuleren. Ticketkopers worden zo snel mogelijk persoonlijk op de hoogte gebracht.
 
Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Christoph Prégardien

Functie
Gastdirigent
Lees verder

Vlaams Radiokoor

Instrument
koor

Het Vlaams Radiokoor werd in 1937 als professioneel kamerkoor opgericht door de toenmalige openbare omroep (NIR). Vandaag de dag is het koor een ensemble van uitzonderlijk hoog niveau, dat zowel in binnen- als in buitenland tot de top gerekend wordt. De 32 zangers repeteren onder leiding van chef-dirigent Bart Van Reyn in Studio 1 van het bekende Flageygebouw in Brussel, en concerteren in heel Vlaanderen en Europa.

Lees verder