De Twaalfde symfonie van Sjostakovitsj

Dag
Vrijdag 26.02.2021 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Offertorium
Symfonie nr. 12 in d, opus 112, ‘Het jaar 1917’
Price range
Vanaf €18

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Rusland, 1917. Vladimir Lenin leidt de Bolsjewieken naar de macht en installeert de eerste communistische regering. In zijn verpletterende Twaalfde symfonie vertelt Sjostakovitsj het verhaal van deze woelige tijd, inclusief een muzikale schildering van Lenins landelijke hoofdkwartier en de kruiser Aurora die letterlijk het startschot gaf voor de Oktoberrevolutie. Als tegengewicht voor het revolutionaire machtsvertoon is er Goebajdoelina’s betoverende Offertorium, een uniek vioolconcerto dat zich ver boven het revolutionaire wapengekletter beweegt. De Oekraïense dirigent Kirill Karabits en violist Vadim Gluzman – leerling van Isaac Stern en gevierd Goebajdoelina-vertolker – verkennen samen hemel en aarde.

Met inleiding bij het concert om 19:15

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Kirill Karabits

Functie
Gastdirigent

Kirill Karabits is hoofddirigent van het Bournemouth Symphony Orchestra en werd in mei 2013 door de Engelse Royal Philharmonic Society uitgeroepen tot ‘dirigent van het jaar’. Recent debuteerde Karabits ook bij de orkesten van Cleveland en Philadelphia en bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Konzerthausorchester Berlin, het BBC Symphony Orchestra, het Royal Philharmonic Orchestra, het Orchestre National de France, het Malaysian Philharmonic Orchestra en het Yomiuri Nippon Symphony Orchestra.

Lees verder