Diana Damrau

Sopraan Diana Damrau speelt al twee decennia op de belangrijkste opera- en concertpodia ter wereld. Haar uitgebreide repertoire omvat zowel lyrische sopraan- als coloratuurrollen, waaronder de titelrollen in Lucia di Lammermoor (La Scala, Beierse Staatsopera, Metropolitan Opera, Royal Opera, Royal Opera House), Manon (Weense Staatsopera, Metropolitan Opera) en La Traviata (La Scala, Metropolitan Opera, Royal Opera House, Opéra National de Paris en Bavarian State Opera) en Queen of the Night in The Magic Flute (Metropolitan Opera, Salzburg Festival, Vienna State Opera, Royal Opera House).

 

Damrau is  Kammersängerin van de Beierse Staatsopera (2007) en houder van de Bavarian Maximilian Order for Science and Art (2010). Zo heeft Diana Damrau nauwe banden gesmeed met de Bayerische Staatsoper in München, waar ze te zien was in nieuwe producties van Lucia di Lammermoor, Les contes d'Hoffmann (de vier heldinnen), Ariadne auf Naxos (Zerbinetta), Die schweigsame Frau (Aminta), Die Zauberflöte (Koningin van de Nacht) en Rigoletto (Gilda). Ook haar opvoeringen La Traviata (Violetta Valéry), Der Rosenkavalier (Sophie) en Die Entführung aus dem Serail (Konstanze) staan hoog aangeschreven.

 

De sopraan heeft haar signatuurrollen bij The Metropolitan Opera uitgevoerd en is wereldwijd in uitzendingen in HD in bioscopen te zien geweest. Sinds haar eigen debuut als Zerbinetta in 2005 maakte ze ook zeven roldebuten. Hoogtepunten waren de nieuwe producties van Rigoletto (Gilda), Il barbiere di Siviglia (Rosina), Le comte Ory (Adèle) en Les pêcheurs des perles (Leïla). Andere engagementen omvatten de titelrollen in Lucia di Lammermoor, La Traviata, Manon, La Sonnambula en La Fille du Régiment. Ze was ook de eerste zangeres in de geschiedenis van de Metropolitan Opera die de rollen van Pamina en Queen of the Night in verschillende uitvoeringen van dezelfde run in Mozarts The Magic Flute speelde.

 

Diana Damrau nam tweemaal deel aan de jaarlijkse inaugurele voorstelling in La Scala di Milano; in 2004 in de titelrol van Salieri's Europa Riconosciuta bij de grote heropening van het huis en in 2013 als heldin in een nieuwe productie van La Traviata. Damrau verscheen er ook als Lucia in Lucia di Lammermoor in het kader van de Expo van Milaan in 2015. In 2005 debuteerde ze als Susanna in een nieuwe productie van Le Nozze di Figaro en keerde in 2016 terug in een andere nieuwe productie van het stuk, maar bij deze gelegenheid als gravin.