Die Walküre

Dag
Vrijdag 24.05.2019 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Symfonie nr. 1 in C, opus 21
Die Walküre (eerste bedrijf)
Price range
Tickets vanaf €17
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

‘The Smell of Napalm’ 
Richards Wagners Ring des Nibelungen is lang, zo wordt gezegd. Er is iets van aan. De partituur, die meer dan 2000 pagina’s telt, bevat rollen voor meer dan 30 personages, waaronder dwergen en reuzen, goden en vogels, helden en draken. Er is een monsterorkest voor nodig, met een bataljon koperblazers, zes harpen en achttien ijzeren hamers. En in het hart van dit kolkende operaepos zoomt Wagner in op een psychologisch intens gezinsdrama, doorvlochten met diepe, maar verboden liefde. Als het stille oog van de storm houdt het intimistische eerste bedrijf van Die Walküre de hele Ring des Nibelungen draaiende. Met een topcast aan Wagnerstemmen verheft Edo de Waart dit kleine bedrijf tot een groots en bloedstollend verhaal.

Met inleiding bij het concert om 19:15

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Edo de Waart

Functie
Gastdirigent

Edo de Waart is muziekdirecteur van het New Zealand Symphony Orchestra en het Milwaukee Symphony Orchestra en eredirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en het Radio Filharmonisch Orkest. In seizoen 2019-2020 startte hij als Principal Guest Conductor bij het San Diego Symphony Orchestra. Tegen het einde van het seizoen van 2019 stopt als muziekdirecteur bij het New Zealand Symphony Orchestra, waar hij nog wel Conductor Laureate zal zijn. Daarnaast is hij vast verbonden aan het Saint Paul Chamber Orchestra.

Lees verder

Lise Davidsen

Instrument
sopraan

Lyrisch-dramatische sopraan Lise Davidsen trekt serieuze aandacht sinds ze in 2015 gekroond werd tot winnaar van zowel de Operalia als de Queen Sonja wedstrijden. Opgroeiend in Stokke, een landelijke stad in het zuidoosten van Noorwegen, is Lise al sinds het begin van haar muzikale opleiding een artieste om naar op te kijken.

Lees verder

Torsten Kerl

Instrument
tenor

De Duitse zanger Torsten Kerl is een van de meest gevraagde tenoren ter wereld. Hij treedt op in de grote internationale operahuizen en concertzalen. Daarnaast wordt hij regelmatig uitgenodigd op gerenommeerde internationale opera- en concertfestivals.

Lees verder
Mikhail Petrenko

Mikhail Petrenko

Instrument
bas

De Russische bas Mikhail Petrenko zingt opera’s en recitals over de hele wereld en werd gelauwerd in diverse wedstrijden. Hij bracht al verschillende malen de volledige Ring-cyclus van Wagner: met de Deutsche Staatsoper Berlin onder Daniel Barenboim, met de Bamberger Symphoniker onder Jonathan Nott en met de Wiener Staatsoper onder Sir Simon Rattle. Petrenko werkt regelmatig samen met dirigenten als Jurowski, Nézet-Séguin, Dutoit, Chung en Harding en stond op de podia van onder andere het Teatro alla Scala, de Metropolitan Opera, de Nationale Opera en de Royal Danish Opera.

Lees verder