Dino Dragovic

Dino Dragovic werd geboren te Belgrado en ontving zijn eerste lessen viool op de leeftijd van acht jaar. Op 13-jarige leeftijd raakte hij gefascineerd door de donkere klank van de altviool en besliste naar dit instrument over te schakelen. Hij nam in zijn land deel aan verschillende nationale wedstrijden en was drie opeenvolgende keren Laureaat in de Wedstrijd van de Servische Staat. Door deze wedstrijden werd hij in zijn generatie aanzien als een van de vooraanstaande muzikale talenten van zijn land.

Als zeventienjarige won hij een auditie om lid te worden van het Central European Youth Orchestra (CEI). Hier wordt hij verkozen als solo-altist en gedurende twee jaren toert hij met dit orkest door Europa. De grootste invloed in zijn studentencarrière onderging hij tijdens zijn studies onder leiding van Thomas Riebl aan het Mozarteum te Salzburg. Hij kreeg ook les van Ulrich Knoerzer van de Berliner Philharmoniker en van Milan Radic van het Mozarteumorkest Salzburg. Om zijn studies af te ronden kwam hij naar België studeren in de klas van Leo De Neve aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen, waar hij in 2018 met onderscheiding afstudeerde.

Reeds gedurende zijn studies in Salzburg toonde hij grote belangstelling voor de kamermuziek. Hij speelde kamermuziekconcerten met verschillende ensembles in Oostenrijk, België, Duitsland, Italië, Slovenië, Zwitserland, Frankrijk, ook China en Taiwan. De grootste invloed op zijn kamermuziek hadden leraars als Rainer Schmidt van het Hagen Kwartet, Reinhard Goebel en Wolfgang Redick van het MozarteumBujor Prelipcean van het Voces Strijkkwartet en Stefan Schilli van de Bayerischer Rundfunk / Universiteit Mozarteum.

Hij speelde in het Tirolerfestspiele orkest in Oostenrijk van 2011-2014 als een viola tutti. Na zijn verhuis naar België wint hij in 2015 de auditie voor een plaats in Het Symfonieorkest Vlaanderen. In 2016-17 wordt hij leider en co-leider van de altvioolgroep van het kamerorkest "Brussels Chamber Orchestra" (BCO). In 2017 wint hij de auditie voor een plaats als tuttist in Antwerp Symphony Orchestra. Sedert januari 2018 is hij vast lid van dit orkest.

Dino Dragovic bespeelt een mooie altviool "Sommer", uit 2011 vervaardigd door de vioolbouwer Robert Blaszauer