Alpesh Chauhan

Rol
Gastdirigent

Het muzikale inzicht van Alpesh Chauhan (26) wordt gewaardeerd door orkest en publiek en zijn natuurlijke omgang met de muzikanten maken hem tot een graag geziene gast bij een aantal van de belangrijkste orkesten in Groot-Brittannië en Europa. Chauhan was van 2014 tot 2016 assistent-dirigent van het City of Birmingham Symphony Orchestra. Vanaf seizoen 2017/2018 wordt hij hoofddirigent van de Filarmonica Arturo Toscanini in Parma.

In de zomer van 2016 maakte Chauhan zijn debuut op de BBC Proms, waar hij twee Ten Pieces-concerten met het BBC Philharmonic Orchestra dirigeerde. In november 2016 debuteerde hij in Amerika bij het Alabama Symphony Orchestra en eind januari staat hij voor het eerst voor het London Symphony Orchestra in het Barbican Centre.

Chauhan stond eerder voor het Orkest van het Oosten, het BBC Symphony Orchestra, het BBC Scottish Symphony Orchestra, het BBC Philharmonic Orchestra, Ulster Orchestra en Kymi Sinfonietta en voor de orkesten van de Opéra National Lorraine, Teatro Carlo Felice Genoa, Maggio Musicale Fiorentino, Teatro Lirico di Cagliari, Filarmonica Arturo Toscanini en Teatro Petruzzelli Bari. Dit seizoen maakt hij ook zijn debuut bij het BBC National Orchestra of Wales en Philharmonia.

Alpesh Chauhan was eerste cellist van het CBSO Youth Orchestra en kon in 2007 dankzij de Youth Orchestra Academy deelnemen aan masterclasses in orkestdirectie. In 2008 studeerde hij cello bij Eduardo Vassallo aan het Royal Northern College of Music. Vervolgens koos hij voor orkestdirectie en volgde les bij Clark Rundell en Mark Heron. Chauhan studeerde bij Stanislaw Skrowaczewski en vervolmaakte zich tijdens masterclasses bij Juanjo Mena, Vasily Petrenko en Jac van Steen. Chauhan mag Andris Nelsons en Edward Gardner tot zijn mentors rekenen.

 

Alpesh Chauhan